Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdano veče u Pioniru, Partizan samo na 56 poena

Foto: AdmiralBet ABAliga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zevzde ostvarili su večeras ubedljivu pobedu protiv večitog rivala, ekipe Partizana. Konačan rezultat 71:56 mogao je da bude i ubedljiviji, ali sama činjenica da rival nije dosegao ni do 60 poena govori o tome kakvu je odbranu igrala četa Dejana Radonjića.

Tokom celog meča Zvezdini košarkaši vršili su ogroman pritisak na spoljnu i unutrašnju liniju Partizana i imali su prednost svi 40 minuta ovog meča. Ni u jednom trenutku Dejan Radonjić nije dozvolio svojoj ekipi da se opusti, iako je Partizan u par navrata uspevao nekako da smanji prednost crveno-belih, ali je se to uglavnom dešavalo zbog slabijeg napada naših košarkaša koji i dalje moraju da porade na nekim napadačkim akcijama ukoliko žele da ostvare još bolje rezultate u nastavku i ABA i Evrolige.

Večeras je jednu od svojih najboljih partija opet ružio Luka Mitrović koji je jednostavno bio nezaustavljiv. Postigao je 16 poena i zabeležio 7 skokova, lime je jednostavno izludeo protivničke igrače. Ruku pod ruku sa njim bili su Ognjen Dobrić sa 15 poena (6 skokova i 3 asistencije), te Nikola Kalinić sa 14 poena (5 asistencija). I Nejt Volters, koji je zabeležio 9 poena i 5 asistencija, beiljantno je upravljao Zvezdinim napadom. 

Sa druge strane višemilionska pojačanja Partizana, Kevin Panter i Zek Ledej, postigli su zajedno 11 poena i da gosti u svojim redovima nisu imali Smailagića i Mura, večeras bi napustili halu Pionir sa mnogo većom razlikom.

Atmosfera u Pioniru je bila fantastična i zaista velika pohvala svima koji su večeras došli i potpomogli naše košarkaše u ovom važnom duelu u kome su Dejan Radonjić i njegovi puleni pokazali da i danje imaju ogromnu želju da trofej ABA lige ostane u crveno-belim vitrinama.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama