Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda demolirala Panatinaikos

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u 8. kolu Evrolige. Večeras su izabranici Dejana Radonjića naprosto demolirali ekipu Panatinaikosa odličnom odbranom, ali i pokazali da polako ulaze i u napadačku formu.

Crvena zvezda – Panatinaikos 81:48 (21:8, 18:18, 18:10, 24:12)

Večeras su crveno-beli dominirali i razgalili srca svojih navijača. Zaista sve što su radili na parketu, izuzev nekih 40 sekundi pred kraj druge četvrtine, bilo je zaista perfektno. Nakon dosta oscilacija ove sezone u napadu, večeras su i odbrana i napad bili odlični.

Zvezda je defanzivno zaista uništila Panatinaikos. Jednostavno, grčki tim nije mogao da uradi ništa protiv raspoloženih igrača Crvene zvezde koji su jednostavno zaključali svoj reket, te da nije bilo tih nekoliko nesmotrenih poteza pred kraj druge četvrtine, razlika bi bila i mnogo veće.

Ono što Zvezdine navijače može da obraduje je šut za tri poena koji je večeras bio 8/22 što je mnogo bolje u odnosu na neke prethodne mečeve. 

Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Nejt Volters koji je postigao 18 poena (6/10 za 2 i 2/2 za 3), a pratili su ga Ostin Holins sa 11 i Nikola Kalinić sa 10 poena. Od igrača koji su večeras igrali, jedino se Stefan Lazarević nije upisao u strelce.

Svoj sledeći meč u Evroligi crveno-beli igraju 11. novembra protiv ekipe Asvela u Beogradu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama