Blog Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Priče iz Arene

Autor: CZBG, Ivan J.

Juče je Arena bila prava arena. I to ona gladijatorska. Sastala su se dva tima koja ne igraju košarku lepu na oči, ali zato igraju čvrsto, muški, do poslednje kapi znoja. Jedan naspram drugog, dva trenera kojima je prvo u planu kako da postave odbranu na napad. Posle toga se razmišlja o načinu na koji će se realizovati napadi. 

Zvezda oslabljena. Mora se to svaki put naglasiti jer mi, onako lako, zaboravimo koliko je zapravo velika svaka pobeda kada nedostaje samo jedan šraf Radonjine ekipe. Fale trojica. Kapiten, drug Beli kako smo prekrstili Aarona White-a i Maik Zirbes koji se oporavio od korone. Situacija nimalo fina, ali je opet mašinerija zvana Radonjina četa našla način da ostvari pobedu. Na sve ovo mora se dodati da je potrošnja bila ogromna jer se Žalgiris nije nameravao predati tek tako. 

Podrška sa tribina je bila dodatni vetar u leđa. Kalinić i Delije našli kompromis i stvarno bi pitanje pobede juče bilo diskuabilno da su kojim slučajem navijači zviždali. Stvorila bi se negativna energija, samim tim, i poraz bi bio realan.

Ovakve utakmice bi prošle godine uglavnom otišle na drugu stranu i u najvećem broju slučajeva, izlazili bi pognute glave iz hale. Razlika između prošlogodišnjeg tima i sadašnjeg jeste KARAKTER !!! Kada je teško, imamo igrača koji će uzeti loptu i pogoditi. Ok, bilo je toga i prošle godine, ali ovaj tim sada odigra odbranu da protivnik ne vidi koš 24 sekunde i tako valorizuje clutch šuteve. Ovo je tim po Dejinom ukusu i to opravdava iz utakmice u utakmicu. 

Potreban nam je centar. Videlo se i juče koliko je Luka znoja potrošio. Jednostavno, par minuta pred kraj, morao je Kuz u igru jer nije mogao na nogama da stoji. Potreban je još iz jednog razloga. Nikoli Ivanoviću fali jedan centar kome bi bacio loptu za alley-op. Automatski bi se rasteretio, pogađao bi one svoje šuteve i bio bolji. Za sada, Nate Wolters vuče konce, ali navijamo za to da Džoni što pre proradi i pokaže zašto ga je izabrao Radonjić. NBA cut će uskoro, očekujemo da se pojavi još jedno ime na Malom Kalemegdanu. 

Velike 2 pobede na početku Evrolige, ono što ovaj tim definitivno zaslužuje jeste veća posećenost i podrška sa tribina. Ova sezona je all in. Imamo odličan tim, ali imamo i mnogo utakmica. Biće poraza kao od Igokee, ali ja verujem ovom timu jer znam da će, kada dođe stani pani, da da i poslednju kap znoja da ostvare pobedu. Zato Zvezdaši, Cigani i Delije, ne časite časa nego u nedelju da grmi Pionir prtoiv Cedevite. Trebaće podrška jer smo danas otputovali za Moskvu na megdan ruskom CSKA. 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama