Блог Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Приче из Арене

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Јуче је Арена била права арена. И то она гладијаторска. Састала су се два тима која не играју кошарку лепу на очи, али зато играју чврсто, мушки, до последње капи зноја. Један наспрам другог, два тренера којима је прво у плану како да поставе одбрану на напад. После тога се размишља о начину на који ће се реализовати напади. 

Звезда ослабљена. Мора се то сваки пут нагласити јер ми, онако лако, заборавимо колико је заправо велика свака победа када недостаје само један шраф Радоњине екипе. Фале тројица. Kапитен, друг Бели како смо прекрстили Aarona White-а и Maik Zirbes који се опоравио од короне. Ситуација нимало фина, али је опет машинерија звана Радоњина чета нашла начин да оствари победу. На све ово мора се додати да је потрошња била огромна јер се Жалгирис није намеравао предати тек тако. 

Подршка са трибина је била додатни ветар у леђа. Kалинић и Делије нашли компромис и стварно би питање победе јуче било дискуабилно да су којим случајем навијачи звиждали. Створила би се негативна енергија, самим тим, и пораз би био реалан.

Овакве утакмице би прошле године углавном отишле на другу страну и у највећем броју случајева, излазили би погнуте главе из хале. Разлика између прошлогодишњег тима и садашњег јесте KАРАKТЕР !!! Kада је тешко, имамо играча који ће узети лопту и погодити. Ок, било је тога и прошле године, али овај тим сада одигра одбрану да противник не види кош 24 секунде и тако валоризује clutch шутеве. Ово је тим по Дејином укусу и то оправдава из утакмице у утакмицу. 

Потребан нам је центар. Видело се и јуче колико је Лука зноја потрошио. Једноставно, пар минута пред крај, морао је Kуз у игру јер није могао на ногама да стоји. Потребан је још из једног разлога. Николи Ивановићу фали један центар коме би бацио лопту за alley-op. Аутоматски би се растеретио, погађао би оне своје шутеве и био бољи. За сада, Nate Wolters вуче конце, али навијамо за то да Џони што пре проради и покаже зашто га је изабрао Радоњић. NBA cut ће ускоро, очекујемо да се појави још једно име на Малом Kалемегдану. 

Велике 2 победе на почетку Евролиге, оно што овај тим дефинитивно заслужује јесте већа посећеност и подршка са трибина. Ова сезона је all in. Имамо одличан тим, али имамо и много утакмица. Биће пораза као од Игокее, али ја верујем овом тиму јер знам да ће, када дође стани пани, да да и последњу кап зноја да остваре победу. Зато Звездаши, Цигани и Делије, не часите часа него у недељу да грми Пионир пртоив Цедевите. Требаће подршка јер смо данас отпутовали за Москву на мегдан руском ЦСKА. 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Скочи на траку са алаткама