Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda Grundfos – Dinamo Pančevo 27:33 (12:17)

Drugi poraz Zvezdinih rukometaša na startu nove sezone. U drugom kolu grupe A ARKUS lige, u „Šumicama“, uspešniji je bio pančevački Dinamo – 27:33 (12:17).

Očekivao se odgovor od Zvezdinih momaka posle poraza u Šapcu od Metaloplastike, u vidu pobede nad konkurentom za plasman u plej-of. Konkurenta kojeg Zvezda nije savladala sada već osam utakmica u nizu, bliži se peta godina.

Podrška sa tribina nije izostala, svih 60 minuta bili su igrač više. Ali, ni to nije pomoglo. Dinamo je od početka imao prednost, u prvih pet minuta smo videli gol za gol, da bi gosti preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali do kraja. Predvođeni Markom Perovićem i Urošem Pavlovićem kreiralo su u kratkom periodu dve velike serije i u 20.minutu imali šest golova razlike na svom kontu, 8:14. Izabranici Žikice Milosavljevića su u finišu uspeli da smanje minus na četiri gola, ali je Pavlović pogodio za 12:17 pred kraj prvog dela igre.

Nastavak igre nije doneo promene. Veliki broj grešaka crveno-belih, dva promašena sedmerca, samo su olakšali posao gostima. Sudijski tandem Kovač&Milosavljević je je olako pokazivao na sedam metara na drugoj strani, Perović je udarce sa sedam metara pretvarao u golove. Zvezda nije uspevala da priđe bliže od četiri gola minusa, nije bilo rezultatske neizvesnosti, konačan rezultat postavio je Nemanja Vučićević za 27:33.

Luka Kikanović je sa šest golova bio najefikasniji, pratili su ga Marko Krsmančić sa 5, Mirko Đurović, Viktor Matičić i Nemanja Vučićević sa po 4.

Zvezda će prve bodove tražiti u narednom kolu u Kragujevcu protiv Radničkog.

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS – DINAMO 27:33 (12:17)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 300. Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan). Isključenja: Crvena zvezda 6 minuta, Dinamo 4 minuta. Crveni karton: Đorđe Majes (Crvena zvezda Grundfos). Sedmerci: Crvena zvezda 4(2), Dinamo 6(5).

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 4, Simić, Jović, Lojaničić 2, Gemaljević, Majes, Jelić, Matičić 4(2), Blagojević 1, Krsmančić 5, Breti, Laković, Marinković, Kikanović 6, Vučićević 4, Atanasov 1. Trener: Žikica Milosavljević

DINAMO: Stamenković, Milunović, Čabrilo, Bošković, Stanić, Ostojić 2, Prodanović 1, Perović 10(5), Tonić, Distol, Pavlović 5, Urta, Golubović 4, Kostadinović 4, Radović 7, Birkenhauer. Trener: Nenad Kraljevski.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama