Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Металопластика – Црвена звезда Грундфос 30:23 (16:14)

На премијери нове рукометне сезоне у Шапцу, у одложеном мечу 1.кола АРКУС лиге, Црвена звезда Грундфос поражена је од Металопластике 30:23 (16:14).

Могли су много више да добију и извуку из прве утакмице сезоне црвено-бели, али велики број грешака и пропуштених прилика је коштао. У периодима када је била бољи противник Звезда није успевала да се резултатски одлепи.

У Шапцу Жикица Милосављевић није могао да рачуна на Ивана Хорвата, који се опоравља од повреде, али је имао на распологању све новајлије. Овог пута нису сви уписали деби.

Добар старт меча наговештавао је да би Звезда могла да после четири године донесе бодове из Шапца и прекине неугодну серију од шест узастопних пораза. Крсманчић и Ђуровић су погодили, узвратили су Мештер и Додић и резултатска клацкалица је потрајала до самог финиша првог полувремена. Велики број изгубљених лопти (7) и одбране Арсића (8) били су превага у првом делу меча, који је Металопластика головима Додића и Мохамеда у самом финишу решила у своју корист, 16:14.

На старту другог полувремена два брза гола домаћих и +4, а затим и брз одговор Црвене звезде у серији 4:0 за 18:18 у 36. минуту и прилика за вођство, коју није искоришћена. Тај период је био кључни за питање победника, Црвена звезда пуних девет минута није успела да затресе мрежу, Металопластика се одвојила серијом 3:0 на четири гола предности у 45. минуту и преломила утакмицу у своју корист, 24:20. До 45. минута Црвена звезда је већ имала 14 изгубљених лопти, укупно 18 на крају меча, што је уз 15 одбрана Дарка Арсића јасан индикатор шта је преломило утакмицу. Шапчани су новом серијом од четири везана гола потпуно одвели меч на своју страну, а Тужинанин Мохамед је са седам метара у последњем минуту поставио коначних 30:23.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Марко Крсманчић са 6 голова, један мање постигао је Лука Кикановић, док су Виктор Матичић и Немања Вучићевић били прецизни три пута.

У недељу, у 2.колу, у првој утакмици у „Шумицама“, Црвена звезда дочекује Динамо из Панчева.

МЕТАЛОПЛАСТИКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:23 (16:14)
Шабац, хала: Шабачка гимназија. Гледалаца: 150. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Металопластика 12, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Металопластика 5(5), Црвена звезда 2(1).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 7, Јевтић, Н.Миловановић, Ћосић, Срдановић 2, Мирковић, Ф.Миловановић, Мохамед Азиз 6(1), Антонијевић, Иванић 1, Арсић, Цвијановић, Тодоровић 1, Миленковић 3, Мештер 10(4). Тренер: Миодраг Кажић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 2, Симић, Јовић 2, Лојаничић 2, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 3(1), Благојевић, Крсманчић 6, Брети, Лаковић, Маринковић, Кикановић 5, Вучићевић 3, Атанасов. Тренер: Жикица Милосављевић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама