Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда Грундфос – Динамо Панчево 27:33 (12:17)

Други пораз Звездиних рукометаша на старту нове сезоне. У другом колу групе А АРКУС лиге, у „Шумицама“, успешнији је био панчевачки Динамо – 27:33 (12:17).

Очекивао се одговор од Звездиних момака после пораза у Шапцу од Металопластике, у виду победе над конкурентом за пласман у плеј-оф. Конкурента којег Звезда није савладала сада већ осам утакмица у низу, ближи се пета година.

Подршка са трибина није изостала, свих 60 минута били су играч више. Али, ни то није помогло. Динамо је од почетка имао предност, у првих пет минута смо видели гол за гол, да би гости преузели вођство које нису испуштали до краја. Предвођени Марком Перовићем и Урошем Павловићем креирало су у кратком периоду две велике серије и у 20.минуту имали шест голова разлике на свом конту, 8:14. Изабраници Жикице Милосављевића су у финишу успели да смање минус на четири гола, али је Павловић погодио за 12:17 пред крај првог дела игре.

Наставак игре није донео промене. Велики број грешака црвено-белих, два промашена седмерца, само су олакшали посао гостима. Судијски тандем Ковач&Милосављевић је је олако показивао на седам метара на другој страни, Перовић је ударце са седам метара претварао у голове. Звезда није успевала да приђе ближе од четири гола минуса, није било резултатске неизвесности, коначан резултат поставио је Немања Вучићевић за 27:33.

Лука Кикановић је са шест голова био најефикаснији, пратили су га Марко Крсманчић са 5, Мирко Ђуровић, Виктор Матичић и Немања Вучићевић са по 4.

Звезда ће прве бодове тражити у наредном колу у Крагујевцу против Радничког.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ДИНАМО 27:33 (12:17)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан). Искључења: Црвена звезда 6 минута, Динамо 4 минута. Црвени картон: Ђорђе Мајес (Црвена звезда Грундфос). Седмерци: Црвена звезда 4(2), Динамо 6(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 4, Симић, Јовић, Лојаничић 2, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 4(2), Благојевић 1, Крсманчић 5, Брети, Лаковић, Маринковић, Кикановић 6, Вучићевић 4, Атанасов 1. Тренер: Жикица Милосављевић

ДИНАМО: Стаменковић, Милуновић, Чабрило, Бошковић, Станић, Остојић 2, Продановић 1, Перовић 10(5), Тонић, Дистол, Павловић 5, Урта, Голубовић 4, Костадиновић 4, Радовић 7, Биркенхауер. Тренер: Ненад Краљевски.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама