Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Звездини јуниори освојили турнир у Сарајеву

Јуниорска селекција РК Црвена звезда Грунфос освојила је 6. Међународни BSP OIL „Више од игре“ турнир у Сарајеву.

Један од најпрестижнијих турнира у региону када су у питању млађе селекције одржан је протеклог викенда широм Сарајева. Генерација коју предводи тренер Никола Јоцић успела је да у јакој конкуренцији буде испред у конкуренцији вршњака из РК Загреб, РК Босна Сарајево, РК Слобода Тузла и многих других.

Турнир који окупља најбоље екипе из региона и на којем се учествује само по позиву организатора, ове године је угостио две генерације црвено-белих: 2004. и 2006. годиште. Јуниорска селекција Црвене звезде је наступала у конкуренцији шест екипа, док је кадетска генерација наступала са 7 екипа.

Јуниори су до трофеја стигли непоражени, победама против Загреба (22:20), Извиђача (24:15), Вогошће (23:20), Босне (26:25) и тузланске Слободе (20:16). Иако некомплетни и упркос смањеној ротацији због играча који су позитивни на вирус ковид-19, екипа Николе Јовића успела је да изнесе цео турнир на прави начин и покаже квалитет који је био довољан за трофеј.

Индивидуално признање за најбољег отишло је у руке голмана Црвене звезде, Алексе Богуновића, који је остварио 63 интервенције током турнира.

За Црвену звезду су наступали: Голубовић Петар, Новаковић Вук, Радовановић Сава, Јанковић Владимир, Петрић Андреј, Пантић Страхиња, Мањенчић Иван, Вуковић Лазар, Меденица Лука, Мањенчић Никола, Хрњак Филип, Богуновић Алекса, Златковић Јован. Тренер: Никола Јоцић, коме су помагали Алекса Косовац, координатор млађих селекција Марко Лазић и физиотерапеут Игор Аћимовић.

Кадетска селекција је била надомак трећег места, али је у одлучујућем мечу поражена од мостарског Зрињског 23:20. Звездини момци су током турнира остварили следеће резултате: Коњух (28:33), Криваја (20:19), Извиђач (15:24), Будванска ривијера (14:10).

Кадетску селекцију чинили су: Митровић Лазар, Станисављевић Милош, Раковић Андрија, Мавреновић Михаило, Петровић Огњен, Манић Матеја, Пушица Страхиња, Перић Урош, Петровић Лука, Крстић Урош.

– Јако квалитетан турнир, који је окупио све најбоље екипе из региона, и турнир на којем учествују само за екипе које добију позив од стране организатораМомци су на прави начин одговорили свим напорима и захтевима који су пред њих постављени, мотивисано за доказивањем и надметањем против квалитетних екипа, динамичном и лепршавом игром која нас је красила читав турнир, дошли смо до заслужено до пехара. Коментари тренера, гледалаца и организатора су позитивни и односе се на горе већ поменут начин игре, понашање на терену и ван њега, што нам даје јасан сигнал да радимо исправну ствар: да није само важно какав си играч него и какав човек на терену.

Организација самог турнира, смештаја била је на високом нивоу и договорили смо сарадњу и за следећу годину и са нестрпљењем очекујемо, истакао је тренер Звездиних јуниора, Никола Јоцић.

Права увертира пред почетак нове сезоне у којој се и од првог тима очекују добри резултати.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама