Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Zvezdini juniori osvojili turnir u Sarajevu

Juniorska selekcija RK Crvena zvezda Grunfos osvojila je 6. Međunarodni BSP OIL „Više od igre“ turnir u Sarajevu.

Jedan od najprestižnijih turnira u regionu kada su u pitanju mlađe selekcije održan je proteklog vikenda širom Sarajeva. Generacija koju predvodi trener Nikola Jocić uspela je da u jakoj konkurenciji bude ispred u konkurenciji vršnjaka iz RK Zagreb, RK Bosna Sarajevo, RK Sloboda Tuzla i mnogih drugih.

Turnir koji okuplja najbolje ekipe iz regiona i na kojem se učestvuje samo po pozivu organizatora, ove godine je ugostio dve generacije crveno-belih: 2004. i 2006. godište. Juniorska selekcija Crvene zvezde je nastupala u konkurenciji šest ekipa, dok je kadetska generacija nastupala sa 7 ekipa.

Juniori su do trofeja stigli neporaženi, pobedama protiv Zagreba (22:20), Izviđača (24:15), Vogošće (23:20), Bosne (26:25) i tuzlanske Slobode (20:16). Iako nekompletni i uprkos smanjenoj rotaciji zbog igrača koji su pozitivni na virus kovid-19, ekipa Nikole Jovića uspela je da iznese ceo turnir na pravi način i pokaže kvalitet koji je bio dovoljan za trofej.

Individualno priznanje za najboljeg otišlo je u ruke golmana Crvene zvezde, Alekse Bogunovića, koji je ostvario 63 intervencije tokom turnira.

Za Crvenu zvezdu su nastupali: Golubović Petar, Novaković Vuk, Radovanović Sava, Janković Vladimir, Petrić Andrej, Pantić Strahinja, Manjenčić Ivan, Vuković Lazar, Medenica Luka, Manjenčić Nikola, Hrnjak Filip, Bogunović Aleksa, Zlatković Jovan. Trener: Nikola Jocić, kome su pomagali Aleksa Kosovac, koordinator mlađih selekcija Marko Lazić i fizioterapeut Igor Aćimović.

Kadetska selekcija je bila nadomak trećeg mesta, ali je u odlučujućem meču poražena od mostarskog Zrinjskog 23:20. Zvezdini momci su tokom turnira ostvarili sledeće rezultate: Konjuh (28:33), Krivaja (20:19), Izviđač (15:24), Budvanska rivijera (14:10).

Kadetsku selekciju činili su: Mitrović Lazar, Stanisavljević Miloš, Raković Andrija, Mavrenović Mihailo, Petrović Ognjen, Manić Mateja, Pušica Strahinja, Perić Uroš, Petrović Luka, Krstić Uroš.

– Jako kvalitetan turnir, koji je okupio sve najbolje ekipe iz regiona, i turnir na kojem učestvuju samo za ekipe koje dobiju poziv od strane organizatoraMomci su na pravi način odgovorili svim naporima i zahtevima koji su pred njih postavljeni, motivisano za dokazivanjem i nadmetanjem protiv kvalitetnih ekipa, dinamičnom i lepršavom igrom koja nas je krasila čitav turnir, došli smo do zasluženo do pehara. Komentari trenera, gledalaca i organizatora su pozitivni i odnose se na gore već pomenut način igre, ponašanje na terenu i van njega, što nam daje jasan signal da radimo ispravnu stvar: da nije samo važno kakav si igrač nego i kakav čovek na terenu.

Organizacija samog turnira, smeštaja bila je na visokom nivou i dogovorili smo saradnju i za sledeću godinu i sa nestrpljenjem očekujemo, istakao je trener Zvezdinih juniora, Nikola Jocić.

Prava uvertira pred početak nove sezone u kojoj se i od prvog tima očekuju dobri rezultati.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama