Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Ciganska žurka u Minhenu!

Ciganska žurka u Minhenu — detalj sa utakmice
Ciganska žurka u Minhenu — detalj sa utakmice Bajern — Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su „Magenta sport kup“ u Minhenu pošto su u velikom finalu savladali domaćina turnira Bajern rezultatom 70:68!

Luka Mitrović je postigao pobedonosne poene u poslednjoj sekundi nakon solo prodora u „Audi domu“.

Najefikasniji kod „crveno-belih“ bio je Kalinić sa 14 poena, dok je Mitrović ubacio 12.

Pobednika je odlučila izvanredna poslednja deonica koju je šampion ABA lige i učesnik Evrolige Crvena zvezda rešila u svoju korist rezultatom 30:16.

Uspeh Crvene zvezde je još veći ako se zna da u ovoj utakmici nisu igrali Vajt, Davidovac, Dobrić i Simonović, a pod znakom pitanja je bio nastup još nekih igrača zbog sitnijih povreda. Domaćin je imao u nekoliko navrata i 15 poena prednosti, ali su „crveno-beli“ pokazali i da desetkovani imaju snage da naprave preokret i dođu do vredne pobede, mnogo značajne za početak sezone!

Seriju je u poslednjoj deonici pokrenuo Branko Lazić sa dve trojke, nastavio je Holins, a u poslednjem napadu u kome su imali samo četiri sekunde, Mitrović je horogom iz ne tako lake pozicije doneo „crveno-belima“ pobedu.

Podsetimo, „crveno-beli“ su u subotu vrlo ubedljivo pobedili ekipu Panatinaikosa i sa peharom se vraćaju kući.

KK Crvena zvezda: Lazarević 9, Volters 9, Uskoković, Mitrović 12 + 9 sk, Kalinić 14, Lazić 6, Holins 8, Ivanović 7, Kuzmić 2, Cirbes 3.

Ekipa se u Beograd vraća u ponedeljak i nastavlja pripreme za početak sezone pred put u Grčku, koji sledi u sredu u večernjim časovima.

Ciganska žurka u Minhenu — Nikola Kalinić
Nikola Kalinić kao zaslužan za učešće u akciji „Ciganska žurka u Minhenu“

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama