Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Циганска журка у Минхену!

Циганска журка у Минхену — детаљ са утакмице
Циганска журка у Минхену — детаљ са утакмице Бајерн — Звезда

Кошаркаши Црвене звезде освојили су „Магента спорт куп“ у Минхену пошто су у великом финалу савладали домаћина турнира Бајерн резултатом 70:68!

Лука Митровић је постигао победоносне поене у последњој секунди након соло продора у „Ауди дому“.

Најефикаснији код „црвено-белих“ био је Калинић са 14 поена, док је Митровић убацио 12.

Победника је одлучила изванредна последња деоница коју је шампион АБА лиге и учесник Евролиге Црвена звезда решила у своју корист резултатом 30:16.

Успех Црвене звезде је још већи ако се зна да у овој утакмици нису играли Вајт, Давидовац, Добрић и Симоновић, а под знаком питања је био наступ још неких играча због ситнијих повреда. Домаћин је имао у неколико наврата и 15 поена предности, али су „црвено-бели“ показали и да десетковани имају снаге да направе преокрет и дођу до вредне победе, много значајне за почетак сезоне!

Серију је у последњој деоници покренуо Бранко Лазић са две тројке, наставио је Холинс, а у последњем нападу у коме су имали само четири секунде, Митровић је хорогом из не тако лаке позиције донео „црвено-белима“ победу.

Подсетимо, „црвено-бели“ су у суботу врло убедљиво победили екипу Панатинаикоса и са пехаром се враћају кући.

КК Црвена звезда: Лазаревић 9, Волтерс 9, Ускоковић, Митровић 12 + 9 ск, Калинић 14, Лазић 6, Холинс 8, Ивановић 7, Кузмић 2, Цирбес 3.

Екипа се у Београд враћа у понедељак и наставља припреме за почетак сезоне пред пут у Грчку, који следи у среду у вечерњим часовима.

Циганска журка у Минхену — Никола Калинић
Никола Калинић као заслужан за учешће у акцији „Циганска журка у Минхену“

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама