Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

И одбојкаши у погону

Црвено-бели одбојкаши започели су припреме за сезону 2021/22. Игор Жакић је извршио прозивку и одрадио први тренинг у улози тренера Црвене звезде.

Жакићу су се одазвали сви играчи који ће чинити тим Црвене звезде у наредној сезони. Нови капитен, средњи блокер Чедомир Станковић, затим најновије појачање које ће чинити тандем са Станковићем у блоку – Бењамин Даца и трећи блокер Стефан Фет, примачи Александар Андоновић, Лука Тадић, Данило Илић и Андреј Ристић, коректори Никола Мељанац и Душан Николић, техничари Милош Арсеноски и Милош Поповић и либера Предраг Јевтић и Марко Миленковић.

Игор Жакић ће дебитовати на клупи Црвене звезде почетком октобра када почиње нова сезона, до које нас дели девет недеља рада.

– Драго ми је да видим ове момке, драго ми је да видим да су у доброј форми дочекали почетак припрема, да се нико није запустио. Такође, драго ми је да су се сви играчи одазвали и да ћемо од самог почетка имати ростер на који рачунамо ове сезоне. Чека нас напоран рад, што је и нормално када су припреме у питању. Имамо девет недеља, мислим да је то довољно времена да се припремимо до самог почетка сезоне и да пробамо да извучемо из ових момака максимум. Амбиције јесу велике, дефинитивно, циљ је да вратимо Звезду тамо где јој и јесте место, то је врх табеле и да пробамо да “нападнемо” све што нам се пружа. Нова је екипа, и ја сам нов у Звездиној причи, трудићемо се да наметнемо свој начин рада, да играчи прихвате што је пре могуће. И понављам, да извучемо максимум из момака и онога што они могу да дају, а ја мислим да могу много.

Асистент Игора Жакића биће Рашко Јовановић, бивши одбојкаш Црвене звезде и тренер у млађим селекцијама, који је и протекле сезоне био на истој позицији. Чедомир Станковић и Предраг Јевтић су продужили уговоре, а Милош Арсеноски, Андреј Ристић и Бењамин Даца су нова имена у екипи Игора Жакића. Маракану су напустили коректор Лазар Додић, средњи блокер Марко Синђелић, доскорашњи капитен, техничар Немања Стефановић и примач Вања Еремић.

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама