Intervjui Košarka Košarka/Vesti CZBG

CZBG intervju: Džerod Henderson “Zvezda ima jedne od najboljih navijača na svetu”

Dzerod Henderson protiv Partizana

Pre svega želimo da se zahvalimo “čuvenom Džiju” na izdvojenom vremenu za ovaj intervju. Mi smo pitali gospodina Hendersona da li je zainteresovan za intervju, a on je odgovorio sa “Naravno, jedva čekam. Potrudiću se da na najbolji mogući način odgovorim na pitanja naših Zvezdaša”, a zamisao je završio sa frazom u Američkom stilu “Red Star forever”, ili ti “Zvezda zauvek”. Pa da počnemo..

Henderson protiv Cibone

CZBG: Promenio si veliki broj klubova, gde si se najbolje osećao?                                        

Koliko je Henderson voleo Srbiju, to ova slika odlično prikazuje!

Henderson: Da, imao sam veliku sreću da zasijam u nekim prelepim/neverovatnim zemljama! Osećao sam se dobro u svakoj zemlji i pružao svoj maksimum u svakom klubu za koji sam igrao. Iskren sada da budem, previše sam voleo Vršac, znači uživao sam u svom periodu sa Hemofarmom. Imao sam sjajne saigrače u Hemofarmu… Bugi, bio je vrag od strelca, Tobi takođe, a moj tip Miško mi je uvek pomagao oko svega što mi je trebalo. Uf, pomoćni trener Duki, umalo da sam ga zaboravio, bio mi je kao burazer. Pored Vršca uživao sam i u velikom gradu Beogradu u Zvezdi, osećao sam se sjajno. Tu sam upoznao mnogo ljudi sa kojima sam u kontaktu i dan danas.

CZBG: Kako ste se osećali u derbiju protiv Partizana i da li se sećate utakmice plej ofa nacionalnog prvenstva kada ste im ubacili 38 poena?

Henderson: Sećam se derbija protiv Partizana, kao da je juče bio! Sećam se kada sam postigao 38 poena, ali promašio sam dva bacanja. Tu utakmicu sam mogao završiti sa 40 poena, ali glavno je da smo im se osvetili u Kupu naredne sezone kada smo ih pobedili u polufinalu. Poslednji posed je imao Tripković, kada se povlačio ka liniji za 3 poena, i sećam se da sam mu ukrao loptu iz ruke dok je bio u pokretu da se us*re, haha.

Radost košarkaša Crvene zvezde na utakmici finala Kupa Radovoja Koraća (Srbije i Crne Gore) protiv Hemofarma iz Vršca u hali Pionir. Sa peharom Džerod Henderson 19.02.2006.

CZBG: Koja vam je bila najveća motivacija nakon lošeg dana ili utakmice?

Henderson: Da budem iskren sa vama, teško da ikad imam loše dane. Ako imam loš dan, život me motiviše jer samo ujutru da se probudim je blagoslov. Retko kada sam igrao loše i kada jesam je to bilo blizu 10 poena ili kada sam slabije napadački igrao pružao sam agresivnu odbranu. Eto neke moje motivacije.

CZBG: Kako gledate na vašu saradnju i u kakvim ste odnosima bili sa trenerom Šakotom?

Henderson: Nemam ništa osim ljubavi i poštovanja prema treneru Šakoti. Nadam se da su on i njegova porodica dobro. Voleo bih ponovo da se čujem sa njim, izuzetno me je poštovao. Možda jedan od najboljih trenera s kojim sam imao priliku da radim. Veoma pametan trener i razume ofanzivnu i defanzivnu stranu košarke. On me je naučio dosta o poziciji pleja, dok sam ranije igrao beka.

CZBG: Kakav utisak su na vas ostavili navijači Zvezde?

Henderson: Delije su jedne od najboljih je*benih navijača na svetu. Vi zaista obožavate svoj tim. Vatrogasni radovi na tribinama, baklje, mahanje zastavama, bez majici koje vrtite u vis, bacanje novčića nama igračima i pevate na sav glas dok vam pluća ne iskoče. Čoveče ludi ste. Pričao sam mojim prijateljima iz SAD-a o vama.

CZBG: U kakvim ste odnosima bili sa ostatkom tima ?

Henderson: Imao sam dobar odnos sa svim saigračima u Crvenoj zvezdi, Jeretin, Viznevski, Dragićević, Gurović, Tica itd. Čak sam bio u dobrim odnosima sa Bilijem Tomasom koji je došao sezonu posle mene u Zvezdu. Van terena sam se družio sa Redžijem Frimenom, Skunijem Penom, Fredi Hausom, Kimoni Frendom, Džerald Braunom, Vontigo Kamingsom, Robertom Konlijem i Antonio Mikingsom.

CZBG: Da li se sećate izjave posle osvojenog Kupa “sviđa mi se trofej, ukrašću ga!”?

Henderson: Ne, ne sećam se? Ali to zvuči kao nešto što bih rekao: Pošaljite mi snimak ako ga nađete.

CZBG: Koju utakmicu u Zvezdi ćete zauvek pamtiti?

Henderson: Sećam se da smo u mojoj povratničkoj utakmici igrali protiv Hemofarma u Vršcu. Bio sam “napaljen” za tu utakmicu i postigao sam 38 poena,isto koliko i protiv Partizana sezonu ranije, ali smo u ovom slučaju pobedili. Sećam se i utakmice ULEB Kupa protiv  Dinama iz Moskve. Dinamo je imao čudovišni tim, Džoš Karter, Ruben Daglas, itd. Skoro sam imao tripl dabl tu utakmicu, 9 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Sve u svemu igram svaku utakmicu kao da mi je poslednja. Uvek dajem 1000 posto na terenu.

CZBG: Da li se sećate kada ste povratili u dres, kada ste se najeli u MekDonaldsu?  

Henderson: Da, sećam se da sam povratio u dres. To je moj potpis koji upada u moj dres. Uradio sam to nekoliko puta na koledžu u Luizijani Tehsima, gde god da odem veličam svoj koledž. 

CZBG: Da li imate neki suvenir iz Beograda koji i dan danas čuvate?

Henderson: Naravno, imam svoj i Jeretinov dres.. Evo slika.

Dres Gorana Jeretina            

CZBG: Koja je vaša poruka navijačima?

Henderson: Pratite svoje snove i uvek verujte u sebe. Meni je moj san, a preciziram na košarku, spasao život. Tako da sam zahvalan košarci. Veliki pozdrav za sve navijače Zvezde!

Dres Džeroda Hendersona

 

 

 

 

 

 

 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Zvezda planira da napravi izuzetak u “Klubu 100” za njega jer je Henderson odigrao 99 zvaničnih utakmica za Zvezdu u svim takmičenjima,ali mogli bi da mu računaju koju prijateljsku čisto da upadne.

Skoči na traku sa alatkama