Интервјуи Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

ЦЗБГ интервју: Џерод Хендерсон “Звезда има једне од најбољих навијача на свету”

Dzerod Henderson protiv Partizana

Пре свега желимо да се захвалимо “чувеном Џију” на издвојеном времену за овај интервју. Ми смо питали господина Хендерсона да ли је заинтересован за интервју, а он је одговорио са “Наравно, једва чекам. Потрудићу се да на најбољи могући начин одговорим на питања наших Звездаша”, а замисао је завршио са фразом у Америчком стилу “Ред Стар форевер”, или ти “Звезда заувек”. Па да почнемо..

Хендерсон против Цибоне

ЦЗБГ: Променио си велики број клубова, где си се најбоље осећао?                                        

Колико је Хендерсон волео Србију, то ова слика одлично приказује!

Хендерсон: Да, имао сам велику срећу да засијам у неким прелепим/невероватним земљама! Осећао сам се добро у свакој земљи и пружао свој максимум у сваком клубу за који сам играо. Искрен сада да будем, превише сам волео Вршац, значи уживао сам у свом периоду са Хемофармом. Имао сам сјајне саиграче у Хемофарму… Буги, био је враг од стрелца, Тоби такође, а мој тип Мишко ми је увек помагао око свега што ми је требало. Уф, помоћни тренер Дуки, умало да сам га заборавио, био ми је као буразер. Поред Вршца уживао сам и у великом граду Београду у Звезди, осећао сам се сјајно. Ту сам упознао много људи са којима сам у контакту и дан данас.

ЦЗБГ: Како сте се осећали у дербију против Партизана и да ли се сећате утакмице плеј офа националног првенства када сте им убацили 38 поена?

Хендерсон: Сећам се дербија против Партизана, као да је јуче био! Сећам се када сам постигао 38 поена, али промашио сам два бацања. Ту утакмицу сам могао завршити са 40 поена, али главно је да смо им се осветили у Купу наредне сезоне када смо их победили у полуфиналу. Последњи посед је имао Трипковић, када се повлачио ка линији за 3 поена, и сећам се да сам му украо лопту из руке док је био у покрету да се ус*ре, хаха.

Радост кошаркаша Црвене звезде на утакмици финала Купа Радовоја Кораћа (Србије и Црне Горе) против Хемофарма из Вршца у хали Пионир. Са пехаром Џерод Хендерсон 19.02.2006.

ЦЗБГ: Која вам је била највећа мотивација након лошег дана или утакмице?

Хендерсон: Да будем искрен са вама, тешко да икад имам лоше дане. Ако имам лош дан, живот ме мотивише јер само ујутру да се пробудим је благослов. Ретко када сам играо лоше и када јесам је то било близу 10 поена или када сам слабије нападачки играо пружао сам агресивну одбрану. Ето неке моје мотивације.

ЦЗБГ: Како гледате на вашу сарадњу и у каквим сте односима били са тренером Шакотом?

Хендерсон: Немам ништа осим љубави и поштовања према тренеру Шакоти. Надам се да су он и његова породица добро. Волео бих поново да се чујем са њим, изузетно ме је поштовао. Можда један од најбољих тренера с којим сам имао прилику да радим. Веома паметан тренер и разуме офанзивну и дефанзивну страну кошарке. Он ме је научио доста о позицији плеја, док сам раније играо бека.

ЦЗБГ: Какав утисак су на вас оставили навијачи Звезде?

Хендерсон: Делије су једне од најбољих је*бених навијача на свету. Ви заиста обожавате свој тим. Ватрогасни радови на трибинама, бакље, махање заставама, без мајици које вртите у вис, бацање новчића нама играчима и певате на сав глас док вам плућа не искоче. Човече луди сте. Причао сам мојим пријатељима из САД-а о вама.

ЦЗБГ: У каквим сте односима били са остатком тима ?

Хендерсон: Имао сам добар однос са свим саиграчима у Црвеној звезди, Јеретин, Визневски, Драгићевић, Гуровић, Тица итд. Чак сам био у добрим односима са Билијем Томасом који је дошао сезону после мене у Звезду. Ван терена сам се дружио са Реџијем Фрименом, Скунијем Пеном, Фреди Хаусом, Кимони Френдом, Џералд Брауном, Вонтиго Камингсом, Робертом Конлијем и Антонио Микингсом.

ЦЗБГ: Да ли се сећате изјаве после освојеног Купа “свиђа ми се трофеј, украшћу га!”?

Хендерсон: Не, не сећам се? Али то звучи као нешто што бих рекао: Пошаљите ми снимак ако га нађете.

ЦЗБГ: Коју утакмицу у Звезди ћете заувек памтити?

Хендерсон: Сећам се да смо у мојој повратничкој утакмици играли против Хемофарма у Вршцу. Био сам “напаљен” за ту утакмицу и постигао сам 38 поена,исто колико и против Партизана сезону раније, али смо у овом случају победили. Сећам се и утакмице УЛЕБ Купа против  Динама из Москве. Динамо је имао чудовишни тим, Џош Картер, Рубен Даглас, итд. Скоро сам имао трипл дабл ту утакмицу, 9 поена, 9 скокова и 8 асистенција. Све у свему играм сваку утакмицу као да ми је последња. Увек дајем 1000 посто на терену.

ЦЗБГ: Да ли се сећате када сте повратили у дрес, када сте се најели у МекДоналдсу?  

Хендерсон: Да, сећам се да сам повратио у дрес. То је мој потпис који упада у мој дрес. Урадио сам то неколико пута на колеџу у Луизијани Техсима, где год да одем величам свој колеџ. 

ЦЗБГ: Да ли имате неки сувенир из Београда који и дан данас чувате?

Хендерсон: Наравно, имам свој и Јеретинов дрес.. Ево слика.

Дрес Горана Јеретина            

ЦЗБГ: Која је ваша порука навијачима?

Хендерсон: Пратите своје снове и увек верујте у себе. Мени је мој сан, а прецизирам на кошарку, спасао живот. Тако да сам захвалан кошарци. Велики поздрав за све навијаче Звезде!

Дрес Џерода Хендерсона

 

 

 

 

 

 

 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама