Хокеј Хокеј/Вести

Резиме претходне и најава следеће хокејашке сезоне

Хокејашка сезона 2020/21 се завршила, па је СКХЛ Црвена звезда резимирала такмичарску сезону која је иза ње. Поменута сезона је била изазовна за све спортове, па тако и за хокеј на леду. Упркос пандемији КOВИД-19, ограничењима, рестрикцијама, па и  затварањима спортских објеката, СКХЛ Црвена звезда спровео је укупно 820 сати тренинга на леду и одиграно је 49 званичних такмичарских утакмица у свим селекцијама и организовано је учешће на укупно 28 турнира за селекције У6/У7, У8 и У10. Клуб је такође успео да организује и одлазак на дводневни турнир у Софију (Бугарска) за селекције У8 и У10.

У Новом Саду, селекције У6/У7, У8 и У10 учествовале су укупно:
· У6/У7 5 пута
· У8 5 пута
· У10 5 пута

У Београду, селекције У6/У7, У8 i У10 учествовале су укупно:
· У6/У7 3 пута (један у организацији нашег клуба)
· У8 3 пута (два у организацији нашег клуба)
· У10 2 пута (оба у организацији нашег клуба)

Војин Кољеншић је додатно организовао “Триангл” турнире за У8 i У10.

Оптимистично очекујемо да ће следећа сезона донети већи број утакмица, више међународних турнира и да ћемо кроз подршку домаћем првенству од стране нашег клуба, имати обострану дугорочну корист. Као и до сада, наступаћемо са свим селекцијама у националном првенству, јер је наша филозофија да постојимо од Школе до сениорског и ветеранског погона. Наш клуб се ове сезоне такмичио у домаћем сениорском првенству са две селекције и успешно одбранио титулу државног првака, а такође су то урадили и ветерани у првој Б лиги. Учешће у иностраним лигама зависиће пре свега од ситуације са пандемијом.
У периоду транзиције управљања, одржана је финансијска стабилност, враћени су у посед неки термини који су побољшали тренажни и такмичарски процес нашим селекцијама, али остаје и даље борба да се постигну још бољи термини од постојећих.

Значајним успехом сматрамо довођење канадског тренерског пара, као и организовање“Krony hockey camp” у Београду.

“Krony hockey” познат је по припреми елитних НХЛ играча као што су: Томаш Татар, Михал Чајковски, Мартин Бакош, Адам Ружичка и других играча са каријером у НХЛ-у. Циљ њиховог програма био је да поправе техничке способости играча, рад на исправљању грешака и недостатака код играча уз фокус на усавршавању технике клизања и вештине руковања штапом.

Довођење страног тренера биће један од приорета за наредну сезону. То ће бити основа у подизању општег квалитета тренинга и рада са нашим селекцијама.

За летњи оф-ајс период од велике важности је завршетак санације Иглоо пластичне подлоге чиме се побољашала понуда садржаја, а нашим члановима омогућио усавршавање на специфичним хокејашким вештинама свих дванаест месеци у току године. Захваљујући приватним донацијама, урађени су већ конкретни радови у реализацији тог пројекта а биће завршена и санација пода.
Наставак оф-ајс периода планиран је на следећим објектима одмах по завршетку леда у хали “Пионир”

1. С.Ц. Олимп, Иглоо клизалиште

2. С.Ц. Олимп, атлетска стаза

3. Стадион Ц. Звезда- Маракана, атлетска стаза и велика сала

4. Балон „Бубамара“

5. Звездарска шума

ИГЛОО КЛИЗАЛИШТЕ

-Део оф-ајс тренажног процеса са акцентом на техници штапа и шутирања

АТЛЕТСКА СТАЗА

– У зависности од метеролошких услова, коришћење атлетска стазе за развој опште физичке кондиције

БАЛОН БУБАМАРА

– Рад са реквизитима колективни тренинзи и рад са лоптом

ЗВЕЗДАРСКА ШУМА

– идеално за тренинг у природи, такође има и кошаркски терен

МАРАКАНА

– Коришћење ресурса атлетска стазе и велике сале

ДОПУНА

-План клуба и тренера је да се организује излет на неку од планина (блажи успон) једнодневни излет и спортски дан.

Тренажне селекције за оф-ајс перод:
-Школа и Школа 2
-У8
-У10
-У12
-2007/08/09
-2003/04/05/06

Хокејаши морају да буду свестрани спортисти и циљ нам је да током овог лета радимо пођеднако на хокејашком усавршавању као и на мултидисциплинарности њиховог спортског развоја. Циљ нам је да пружамо нове садржаје и да обогаћујемо летње месеце у развоју вештина за које немамо много простора током зимских месеци. Сви такмичари Клуба требало би да похађају тренинге на сувом јер је то пођеднако важан период уколико мисле да се озбиљно баве овим спортом. Из тог разлога, потребно је да максимално користите право редовног доласка на тренинге, као и остале акције и све друге погодности које клуб нуди.

Само уз пуну подршку свих чланова, Управе и запослених, клуб ће имати потенцијала у подизању квалитета рада и даљем развоју.

Клуб који носи име Црвена звезда увек ће пред себе и своје чланове постављати високе амбиције, а задатак сваке генерације је да остави свој лични печат у историји клуба.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама