Hokej Hokej/Vesti

Rezime prethodne i najava sledeće hokejaške sezone

Hokejaška sezona 2020/21 se završila, pa je SKHL Crvena zvezda rezimirala takmičarsku sezonu koja je iza nje. Pomenuta sezona je bila izazovna za sve sportove, pa tako i za hokej na ledu. Uprkos pandemiji KOVID-19, ograničenjima, restrikcijama, pa i  zatvaranjima sportskih objekata, SKHL Crvena zvezda sproveo je ukupno 820 sati treninga na ledu i odigrano je 49 zvaničnih takmičarskih utakmica u svim selekcijama i organizovano je učešće na ukupno 28 turnira za selekcije U6/U7, U8 i U10. Klub je takođe uspeo da organizuje i odlazak na dvodnevni turnir u Sofiju (Bugarska) za selekcije U8 i U10.

U Novom Sadu, selekcije U6/U7, U8 i U10 učestvovale su ukupno:
· U6/U7 5 puta
· U8 5 puta
· U10 5 puta

U Beogradu, selekcije U6/U7, U8 i U10 učestvovale su ukupno:
· U6/U7 3 puta (jedan u organizaciji našeg kluba)
· U8 3 puta (dva u organizaciji našeg kluba)
· U10 2 puta (oba u organizaciji našeg kluba)

Vojin Koljenšić je dodatno organizovao “Triangl” turnire za U8 i U10.

Optimistično očekujemo da će sledeća sezona doneti veći broj utakmica, više međunarodnih turnira i da ćemo kroz podršku domaćem prvenstvu od strane našeg kluba, imati obostranu dugoročnu korist. Kao i do sada, nastupaćemo sa svim selekcijama u nacionalnom prvenstvu, jer je naša filozofija da postojimo od Škole do seniorskog i veteranskog pogona. Naš klub se ove sezone takmičio u domaćem seniorskom prvenstvu sa dve selekcije i uspešno odbranio titulu državnog prvaka, a takođe su to uradili i veterani u prvoj B ligi. Učešće u inostranim ligama zavisiće pre svega od situacije sa pandemijom.
U periodu tranzicije upravljanja, održana je finansijska stabilnost, vraćeni su u posed neki termini koji su poboljšali trenažni i takmičarski proces našim selekcijama, ali ostaje i dalje borba da se postignu još bolji termini od postojećih.

Značajnim uspehom smatramo dovođenje kanadskog trenerskog para, kao i organizovanje“Krony hockey camp” u Beogradu.

“Krony hockey” poznat je po pripremi elitnih NHL igrača kao što su: Tomaš Tatar, Mihal Čajkovski, Martin Bakoš, Adam Ružička i drugih igrača sa karijerom u NHL-u. Cilj njihovog programa bio je da poprave tehničke sposobosti igrača, rad na ispravljanju grešaka i nedostataka kod igrača uz fokus na usavršavanju tehnike klizanja i veštine rukovanja štapom.

Dovođenje stranog trenera biće jedan od prioreta za narednu sezonu. To će biti osnova u podizanju opšteg kvaliteta treninga i rada sa našim selekcijama.

Za letnji of-ajs period od velike važnosti je završetak sanacije Igloo plastične podloge čime se poboljašala ponuda sadržaja, a našim članovima omogućio usavršavanje na specifičnim hokejaškim veštinama svih dvanaest meseci u toku godine. Zahvaljujući privatnim donacijama, urađeni su već konkretni radovi u realizaciji tog projekta a biće završena i sanacija poda.
Nastavak of-ajs perioda planiran je na sledećim objektima odmah po završetku leda u hali “Pionir”

1. S.C. Olimp, Igloo klizalište

2. S.C. Olimp, atletska staza

3. Stadion C. Zvezda- Marakana, atletska staza i velika sala

4. Balon „Bubamara“

5. Zvezdarska šuma

IGLOO KLIZALIŠTE

-Deo of-ajs trenažnog procesa sa akcentom na tehnici štapa i šutiranja

ATLETSKA STAZA

– U zavisnosti od meteroloških uslova, korišćenje atletska staze za razvoj opšte fizičke kondicije

BALON BUBAMARA

– Rad sa rekvizitima kolektivni treninzi i rad sa loptom

ZVEZDARSKA ŠUMA

– idealno za trening u prirodi, takođe ima i košarkski teren

MARAKANA

– Korišćenje resursa atletska staze i velike sale

DOPUNA

-Plan kluba i trenera je da se organizuje izlet na neku od planina (blaži uspon) jednodnevni izlet i sportski dan.

Trenažne selekcije za of-ajs perod:
-Škola i Škola 2
-U8
-U10
-U12
-2007/08/09
-2003/04/05/06

Hokejaši moraju da budu svestrani sportisti i cilj nam je da tokom ovog leta radimo pođednako na hokejaškom usavršavanju kao i na multidisciplinarnosti njihovog sportskog razvoja. Cilj nam je da pružamo nove sadržaje i da obogaćujemo letnje mesece u razvoju veština za koje nemamo mnogo prostora tokom zimskih meseci. Svi takmičari Kluba trebalo bi da pohađaju treninge na suvom jer je to pođednako važan period ukoliko misle da se ozbiljno bave ovim sportom. Iz tog razloga, potrebno je da maksimalno koristite pravo redovnog dolaska na treninge, kao i ostale akcije i sve druge pogodnosti koje klub nudi.

Samo uz punu podršku svih članova, Uprave i zaposlenih, klub će imati potencijala u podizanju kvaliteta rada i daljem razvoju.

Klub koji nosi ime Crvena zvezda uvek će pred sebe i svoje članove postavljati visoke ambicije, a zadatak svake generacije je da ostavi svoj lični pečat u istoriji kluba.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama