Ostali sportovi SDCZ

Blickrig crveno-belih devojaka

Stonoteniserke Crvene zvezde očekivano su ostvarile ubedljiv trijumf u susretu 20. kola Super lige Srbije za žene protiv ekipe Uniree iz Uzdina. Susret nije imao nikakvog rezultatskog značaja niti za jednu ekipu s`obzirom da su crveno-bele već osigurale status superligaša i u narednoj 2021/22 sezoni, dok su se gošće iz Uzdina odavno oprostile od društva najboljih sropskih ženskih stonoteniskih ekipa.

 

STK Crvena zvezda – STK Unirea Uzdin 4:0

 

Susret u kojem se pobednik znao i pre njegovog odigravanja otvorile su naša Marija Stajić i gostujuća stonoteniserka Danijela Vukšić. Zvezdina igračica ostvarila je ubedljiv trijumf prepustivši gošći svega 14 poena u tri odigrana seta. I u drugom meču ostvaren je maksimalni trijumf. Kapitenka naše ekipe Neda Kandić savladala je Aleksandru Takaš rezultatom 3:0 i crveno-bele su stigle do drugog poena u ovom susretu.

 

Mlada Dušica Todorović pridružila se svojim starijim saigračicama. U tri odigrana seta prepustila je svega deset poena Tatjani Cickovoj i sa 3:0 u setovima donela Crvenoj zvezdi prednost od 3:0. Na kraju, četvrti poen crveno-belih devojaka delo je Marije Stajić koja je takođe u svega tri seta slavila protiv Aleksandre Takaš čime je i definitivno našoj ekipi donela osmu ovosezonsku pobedu.

 

Treba napomenuti da je ovo bio i poslednji ovosezonski nastup naših gracija u dvorani na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“. U poslednjem 21. kolu crveno-bele u nedelju 16. maja gostuju u Novom Sadu najboljoj ekipi superligaškog plej-auta, ekipi NS 2011 i biće to lepa prilika da bez tenzija odigraju susret sa kvalitetnim protivnikom, pa zašto da ne, možda i donesu bodove iz SPENS-a čime bi samo zaokružile jednu, slobodno možemo reći, uspešnu sezonu.

 

– Pojedinačni rezultati:

M. Stajić – D. Vukšić 3:0 (11:3, 11:3, 11:8)

N. Kandić – A. Takaš 3:0 (11:5, 11:5, 11:4)

D. Todorović – T. Cickova 3:0 (11:3, 11:2, 11:5)

M. Stajić – A. Takaš 3:0 (11:6, 11:2, 11:8)

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama