Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Борбена Звезда повела против Палилуле у полуфиналу

У првом мечу полуфинала плеј-офа, ватерполисткиње Црвене звезде победиле су актуелног шампиона Србије, Палилулу, резултатом 10:6. Црвена звезда је одиграла једну од најбољих утакмица ове сезоне. Млада и борбена екипа играла је од почетка до краја одлично на обе стране базена, али их још један тежак меч очекује у недељу од 20:45 на Ташмајдану.

У полуфиналу се играју само две утакмице, тако да је важно да Звезда и у гостима одигра као да је 0:0 и да агресивном игром у одбрани, односно добрим нападом покуша и на Ташмајдану да дође до победе.

После два минута игре Звезда је повела голом Сесилије Диаз Месе, да би само 14 секунди касније, из петерца, на 1:1 поравнала Ана Милићевић. Звезда је наставила да ствара шанса и почетком другог периода Татјана Теодоровић је донела нову предност црвено-белој екипи. За друго и, испоставиће се, последње изједначење на мечу прецизна је била Теодора Рудић, а потом је Звезда са два брза гола, преко Христине Илић и Андрее Гашић, повела 4:2.

Разлика је у том делу игре могла да буде и већа, али екипа Драгане Ивковић је пропустила два напада са играчицом више а затим није реализован ни петерац, па је казна брзо стигла и Рудић је својим другим голом смањила на 4:3. Међутим, одморна Диаз Меса је ушла са клупе и одмах повисила на 5:3, колико је било на полувремену.

Лепим голом Христине Илић црено-беле су отвориле трећу четвртину, да би у другом делу тог периода Јана Лујић и Андреа Гашић донели Звезди максималних “+5” (8:3). Теодора Рудић је прекинула серију Звезде од четири гола, али само на кратко, пошто је одмах, још једним лепим поготком, узвратила Јана Лујић. Пред сам крај четвртине, Александра Трмчић је била прецизна за 9:5. Дуго се чекало на нови гол у последњем периоду. Имала је најпре Палилула два напада са играчицом, више, потом је Звезда пропустила још један петерац, а потом и напад са играчицом више. Два и по минута пре краја Милићевић је смањила на 9:6, да би коначних 10:6 поставила најефикаснија играчица Звезде на мечу, Сесилија Диаз Меса.

Анастасија Карличић је била на висини задатка, одбрана Звезде на високом нивоу и да је боље функционисао играч више, уз два петерца, разлика је могла да буде и већа.

Црвена звезда – Палилула 10:6 (1:1, 4:2, 4:2, 1:1)

Базен СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”. Судије: Раковић-Крстоношић, Јованчевић, Искључења: Црвена звезда 7, Палилула 8. Петерци: Црвена звезда 2 (0), Палилула 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић, Ј. Лујић 2, Теодоровић 1, И. Лујић, Тодоровски, Миловановић, Шарац, Меса 3, Илић 2, Гашић 2, Зелић, Антанасијевић, Пејчић. Тренер: Ивковић.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 2, А. Трмчић 1, Рудић 3, Глушчевић, Д. Милићевић, Марков, Мандић, Миладиновић, Андрејић, Кулић. Тренер: Вујадиновић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама