Ostali sportovi SDCZ

Niška „Dizelka“ zaribala na Topčiderskom brdu. U nedelju se ispisuje istorija

Cilj je sada veoma blizu. Još samo jedan korak je ostao do onoga što toliko iščekujemo, a to je finale svih finala, meč nakon kojeg se ulazi u istoriju, susret u kojem postaješ „pukovnik“ ili „pokojnik“. Tenzija pred derbi u zrenjaninskom „Medisonu“ oseća se na svakom koraku, ali pre toga puleni trenera Slobodana Taskovića morali su da preskoče nišku „Dizelku“ koja je u Beograd došla rasteređena svih rezultatskih imperativa.

STK Crvena zvezda : STK Želeničar Niš 4:1

U dosadašnjem toku sezone dve ekipe su odigrale dva susreta i oba su pripala crveno-belim stonoteniserima, pa je samim tim naša ekipa bila apsolutni favorit pred meč predposlednjeg 20. kola. Ulogu favorita kapiten Marko Jevtović i ostali crveno-beli momci su i ispunili i sada sa puno optimizma išekuju nedeljni dan „D“. Vrlo brzo Crvena zvezda je stigla do prednosti od 2:0. Mohamed Abas je maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima savladao Miloša Milenkovića, a istim rezultatom slavio je i Nikola Strugarević u duelu sa Đorđem Petrovićem. U trećem susretu iskusni Miroslav Jelača je nakon velike borbe poražen rezultatom 1:3 od Dragana Jovanovića, ali bilo kakvu pomisao da može doći do senzacije onemogućili su Mohamed Abas i Marko Jevtović koji su obezbedili našoj ekipi trijumf kojim je i definitivno ispisana pozivnica za nedeljni poslednji ovosezonski susret koji ujedno predstavlja i direktnu borbu za šampionski pehar.

– Pojedinačni rezultati:
M. Abas – M. Milenković 3:0 (13:11, 11:9, 11:9)
N. Strugarević – Đ. Petrović 3:0 (11:5, 11.9, 11:4)
M. Jelača – D. Jovanović 1:3 (12:10, 3:11, 4:11, 3:11)
M. Abas – Đ. Petrović 3:0 (11:9, 11:9, 11:8)
N. Jevtović – M. Milenković 3:2 (8:11, 11:7, 9:11, 11:3, 11:5)

Sve što je trebalo učiniti kroz plej-of crveno-beli su i uradili. Serijom pobeda ekipa trenera Taskovića došla je u priliku da se u nedelju 16. maja sa početkom od 20 časova u Zrenjaninu u direktnom duelu sa Banatom bori za trofej. Slobodno se može reći i pored činjenice da će tenzije biti velike da je psihološka prednost ipak na našoj ekipi, jer crveno-beli u Zrenjaninu mogu samo da dobiju, dok sa druge strane igrači Banata u slučaju poraza gube sve.

Do desete titule u istoriji kluba, prve zlatne zvezdice iznad klupskog grba, Crvenu zvezdu deli još jedna pobeda, ili četiri poena, ili 12 setova,… Ovi momci to zaslužuju. Ovi momci to mogu…

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama