Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Petarda inspirisanih kadeta

Kadeti Crvene zvezde savladali su ekipu Apolon 4 rezultatom 5:0. Izabranici Nikole Mitića pružili su odličnu i efiasnu partiju, a u listu strelaca upisali su se Mihajlo Milosavić, Bratislav Marić, Mirko Nikolašević, Mateja Bubanj i Davor Rakić. 

Crvena zvezda – Apolon 4 5:0 (2:0) 
 
Stadion: „Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda“. 
 
Sudija: Danilo Jerinić. 
 
Strelci: Milosavić u 6, Marić u 32, Nikolašević u 70, Bubanj u 72. i Rakić u 77.minutu. 
 
Žuti karton: Zorić (Apolon).
 
Crvena zvezda: J. Miladinović, Nedeljković, Marić, Lečić, Vukičević (od 76. Graonja), Vidojević (od 70. Karišik), Nikolašević, Milosavić (od S. Miladinović), Rakić, Radonjić (od 59. Šljivić), Bubanj (od 73. Gojkov). 
 
Apolon 4: Mladenović (od 87. Savić), Jevtić, Rajević, Lakićević, Ristić, Zorić, Ognjanović (od 70. Pantović), Biberdžić, Kostić, Janković (od 62. Tošić), Krstić (od 46. Vukmirović). 
 
Ofanzivno su počeli naši kadeti od samog starta i već u šestom minuti došli do vođstva. Mihajlo Milosavić je sjajno izveo slobodan udarac – 1:0. Usledio je odličan prodor raspoloženog Milosavića kroz sredinu. Uputio je dodavanje ka Bubnju na levoj strani, koji je odličnim driblingom izbacio beka gostiju, ali je njegov udarac otišao preko prečke. U 16. minutu novo uzbuđenje pred golom Apolona. Nikolašević je prošao po desnoj strani gde je oboren u šesnaestercu, što je sudija Jerinić procenio kao faul za najstrožu kaznu. Izvođač je bio Mirko Nikolašević, ali je golman Mladenović odbranio njegov udarac. Izabranici Nikole Mitića do novog pogotka stigli su u 32.minutu. Milosavić je napravio slalom po desnom boku, centrirao loptu po zemlji u peterac, a na nju je natrčao Bratislav Marić i zakucao je u mrežu – 2:0. 
 
U drugom poluvremenu su crveno-beli nastavili sa inicijativom, ali je falilo sreće u završnici. Biberdžić je u 54. minutu izašao “oči u oči” sa golmanom Miladinovićem koji je odlično intervenisao. Nekoliko minuta kasnije, Šljivić je “nosio” loptu po sredini, odlično asistirao Nikolaševiću, ali je krilo crveno-belih bilo neprecizno. Smenjivali su se napadi našeg tima, a nagrada za dobru igru stigla je u 70. minutu. Nikolašević je pokušao, dva puta se lopta odbijala, i konačno je iz trećeg puta uspeo da zatrese mrežu – 3:0. Samo dva minuta docnije, novi pogodak za Crvenu zvezdu. Bubanj je posle sjajne kombinacije celog veznog reda pogodio metu – 4:0. Nastavili su naši fudbaleri da napadaju u talasima i u 77. minutu dali su još jedan gol. Nikolašević je izveo korner, a najviši u skoku bio je Rakić i izvanredno reagovao glavom – 5:0, čime je postavljen konačni rezultat.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama