Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Победа над Војводином за историју

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 55 минута дочекати Војводину у оквиру 34. кола Суперлиге Србије. Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч у којем ће његови изабраници имати прилику да математички обезбеде 32. титулу националног шампионата.

– Целе године вредно радимо, трудимо се да изгледамо што боље из утакмице у утакмицу. Приближио нам се  један леп дан, једна добра права утакмица, дерби кола у Суперлиги, меч у којем можеш да испишеш историју. Ми ћемо све урадити да сутра победимо, обрадујемо наше навијаче и упишемо се у историју клуба, на томе радимо и због тога смо овде – истакао је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба Дејан Станковић и о екипи Војводине коју са клупе предводи некадашњи играч и тренер Црвене звезде, Ненад Лалатовић.

– Очекујем јак отпор. Војводина је по мом мишљењу изванредна екипа са Лалатовићем на челу, који је показао у сваком клубу у ком је био тренер да прави разлику, ради са огромном енергијом, не посустаје и никада се не предаје. Доста га волим и поштујем, одрасли смо заједно у Црвеној звезди, тако да Лалатовићеве екипе знају како стоје на терену и шта желе. Очекујем једну праву такмичарску утакмицу у којој морамо бити прави.

Осврнуо се Станковић и на чињеницу да ће победом у сутрашњем мечу црвено-бели математички обезбедити 32. и четврту узастопну титулу Суперлиге Србије.

– Под притиском смо целе године, да ли ћемо сутра бити под већим или мањим притиском не знам. Звезда као клуб захтева да се доказујеш из утакмице у утакмицу, мораш да побеђујеш и будеш најбољи. Ми ка томе тежимо и то је један природан пут, као што је и сутрашња утакмица природан пут ове генерације.

Некадашњи капитен Црвене звезде говорио је и о опоравку Страхиње Ераковића, као и о играчима који ће му бити на располагању за сутрашњи меч.

– Страхиња Ераковић се опоравља изванредено, иде све по плану и програму. На сутрашњем мечу нећу моћи да рачунам на Катаија, остали ће сви бити на располагању. Знам већ ко ће играти, наши навијачи ће то сутра видети, тако да немам дилему.

Још једном се Станковић осврнуо на могуће обарање бројних рекорда и истакао да рекорди нису примарни циљеви његове екипе.

– Сваку конференцију добијам иста питања о рекордима, то је природан пут, исписује се историја, ако се у наредним утакмицама оборе рекорди оберучке ћемо их прихватити. Међутим нама рекорди нису на првом месту, примарни циљеви су добра игра, титула, освајање купа, улазак у групну фазу европског такмичања, ако уз то дођу и рекорди радо ћемо их прихватити – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама