Остали спортови СДЦЗ

Црвено-бели у регионалној лиги

Бокс клуб Црвена звезда биће учесник Регионалне лиге у боксу која ће стартовати крајем маја 2021. године. 

Како је договорено на састанку у Сарајеву учешће у такмичењу узеће осам клубова из шест некадашњих република СФР Југославије. Тако ће своје представнике у регионалном такмичењу имати Србија, Северна Македонија, Босна и Херцеговина, Хрватска, словенија и Црна Гора. Треба напоменути да ће поред Црвене звезде Србију представљати и БК Лозница.

Екипе ће бити подељене у две групе по четири екипе. Такмичење ће се одвијати по дрвокружном бод систему, а након шест одиграних кола по две најбоље екипе из сваке групе узеће учешче у плеј-офу и борби за шампионски пехар регионалног боксерског такмичења. Предвиђено је десет борби по екипном мечу, осам у сениорској и два меча у узрасту јуниора.

– Распоред група Регионалне лиге у боксу:

Група “А”: Лозница (Србија); Жељезничар Сарајево (Босна и Херцеговина); Вардар Скопље (Северна Македонија); Црногорски соколови (Црна Гора)

Група “Б”: Црвена звезда (Србија); Витезови Загреб (Хрватска); Радник Бијељина (Босна и Херцеговина); Марибор (Словенија)

Већ је познато да ће црвено-бели у првом колу групе “Б” угостити екипу словеначког Марибора, а тачан датум одржавања овог сусрета биће одређен накнадно, а све ће зависити од епидемиолошке ситуације. Треба напоменути да ће мечеве Регионалне лиге у боксу сви љубитељи овог спорта моћи да прате у директним преносима на каналу ТВ Арена Fight.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама