Одбојка Одбојка/Вести СДЦЗ

ОК Црвена звезда и Завод за спорт и медицину спорта потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи

Одбојкашки клуб Црвена звезда и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије потписали су данас уговор о пословно-техничкој сарадњи.

Уговор су у Центру Завода на Кошутњаку потписали господин Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и господин Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Уз тестирања и коришћењњ свих капацитета реномиране институције и једине специјализоване установе чије су примарне области спорт и медицина спорта сарадња ће спортистима ОК Црвена звезда омогућити и бесплатна пцр тестирања.

– Значи много за ОК Црвена звезда то што ће Завод за спорт и медицину спорта водити бригу о нашим најмлађим спортистима и нашим сениорима. Као репрезентативац сам провео скоро 20 година у Заводу, који ми је сваке године помагао да унапредим себе. Сматрам да је веома значајан корак то што ће се управо Завод бринути о нашим најмлађима, одбојкашима и одбојкашицама првог тима, истакао је Никола Росић приликом потписавања уговора.

Истраживања Завода за спорт и медицину спорта су права ризница драгоцених података за креирање највиших достигнућа у врхунском спорту.

– Као што сам и ја од почетка своје каријере пратио свој развојни пут, тако сматрам да ће Завод управо томе допринети, да наши спортисти на најбољи могући начин омогуће себи да на психолошком, здравственом, и на физичком плану, напредују из године у годину.

Господин Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта, честитао је новом генералном директору ОК Црвена звезда Николи Росићу на именовању.

– Желим овом приликом да честитам Николи Росићу на именовању. Видим да је на правом путу, видим да ће његов пут, као и његова каријера, ићи узлазном путањом. То му желим од срца, и имаће подршку и помоћ нас као институције која води рачуна о врхунским спортистима. Као што је Никола и рекао, ова сарадња даје могућност свим спортистима ОК Црвена звезда да буду здравствено, психолошки и моторички тестирани овде, у институцији која је реномирана и заслужна за све медаље наших врхунских спортиста.

Потписивање уговора са Заводом за спорт и медицину спорта један је од првих потеза у креирању система и омогућавању најбољих услова.

– Потписали смо и уговоре са тренерима мушке и женске екипе, то је био неминован потез, да бисмо уз струку оформили и мишљење о појачањима, која су нам потребна како бисмо остварили наше циљеве и амбиције у наредној сезони.

Генерални директор Црвене звезде истакао је значај и приоритет млађих категорија.

 Наш приоритет и циљ, којем ће Завод за спорт и медицину спорта много допринети, јесте да вратимо млађе категорије. Да Црвена звезда буде препознатљива и у Србији и у иностранству као неко ко има најбољи систем млађих категорија. Да из здравих корена, здраве основе, будемо једног дана шампионски клуб.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама