Ostali sportovi SDCZ

Crveno-beli u regionalnoj ligi

Boks klub Crvena zvezda biće učesnik Regionalne lige u boksu koja će startovati krajem maja 2021. godine. 

Kako je dogovoreno na sastanku u Sarajevu učešće u takmičenju uzeće osam klubova iz šest nekadašnjih republika SFR Jugoslavije. Tako će svoje predstavnike u regionalnom takmičenju imati Srbija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, slovenija i Crna Gora. Treba napomenuti da će pored Crvene zvezde Srbiju predstavljati i BK Loznica.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe po četiri ekipe. Takmičenje će se odvijati po drvokružnom bod sistemu, a nakon šest odigranih kola po dve najbolje ekipe iz svake grupe uzeće učešče u plej-ofu i borbi za šampionski pehar regionalnog bokserskog takmičenja. Predviđeno je deset borbi po ekipnom meču, osam u seniorskoj i dva meča u uzrastu juniora.

– Raspored grupa Regionalne lige u boksu:

Grupa “A”: Loznica (Srbija); Željezničar Sarajevo (Bosna i Hercegovina); Vardar Skoplje (Severna Makedonija); Crnogorski sokolovi (Crna Gora)

Grupa “B”:Crvena zvezda (Srbija); Vitezovi Zagreb (Hrvatska); Radnik Bijeljina (Bosna i Hercegovina); Maribor (Slovenija)

Već je poznato da će crveno-beli u prvom kolu grupe “B” ugostiti ekipu slovenačkog Maribora, a tačan datum održavanja ovog susreta biće određen naknadno, a sve će zavisiti od epidemiološke situacije. Treba napomenuti da će mečeve Regionalne lige u boksu svi ljubitelji ovog sporta moći da prate u direktnim prenosima na kanalu TV Arena Fight.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama