Košarka Košarka/Vesti

Sve je spremno za novi ANGT turnir „Marko Ivković“

Izvor: SD Crvena zvezda

KK Crvena zvezda sa velikim zadovoljstvom, uz ogromne napore jer će se kvalifikacioni turnir održati u vreme pandemije Kovid-19, organizuje po 10. put tradicionalni kvalifikacioni turnir Evrolige, „Adidas Next Generation Tournament “Marko Ivkovi攓.

Utakmice će se standardno održati od petka do nedelje (26.3. – 28.3) a za mesto na finalnom turniru, koji se održava tokom F4 turnira Evrlige, i trofej pobednika boriće se ekipe Makabija iz Tel Aviva, Kluža, Partizana, Cedevita Olimpije, Mege SokerBet, Budućnosti, Lokomotive Kuban i domaćina i organizatora turnira Crvene zvezde mts.

Svi mečevi na predstojećem turniru igraće se u hali FMP Arena, ovoga puta bez obzira na veliko interesovanje, bez publike zbog pandemije Kovid-19 i uz poštovanje svih mera i protokola Vlade Republike Srbije.

KK Crvena zvezda mts i ove sezone ima želju da dođe do dobrog plasmana, a učinak prethodnih generacija crveno-belih na to obavezuje. Crvena zvezda je pobeđivala na prvih 8 uzastopnih turnira, a konkurencija na turniru je ove godine izuzetna o čemu svedoče i reči trenera juniora KK Crvena zvezda Miloša Obrenovića i kapitena crveno-belih Filipa Brankovića:

Radili smo naporno u prethodnom periodu i spremali se za ovaj turnir. Sigurno da se nadamo najboljem. Ove sezone ima mnogo ekipa koje se takođe sa pravom nadaju da će zabeležiti dobar rezultat i pobediti na ovom turniru. Idemo korak po korak, prva utakmica je najvažnija a ona nas očekuje već u petak na otvaranju turnira protiv rumunskog Kluža – rekao je junior Filip Branković, a nadovezao se trener Obrenović koji je govorio o prvom protivniku, rumunskoj ekipi Kluža. Taj meč i otvara ovogodišnji turnir:

– Spremamo se za ovaj turnir, prvi protivnik nam je ekipa Kluža. Nemamo previše podataka o njima, ali svi timoviu dolaze u Beograd sa svojim ciljevima i ambicijama. Ne treba zaboraviti i na činjenicu da prvog dana igramo dve utakmice koje umnogome mogu da odrede naše ambicije na ovom turniru. Zato moramo da idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu, i zato smo u potpunosti okrenuti uvodnom meču koji nas čeka u petak od 10 časova.

KK Crvena zvezda i ove godine uz veliku pomoć Republike Srbije i grada Beograda, kao i svojih vernih partnera, potrudio se da u izuzetno otežanim okolnostima organizuje turnir i održi standard koji su postavljeni prethodnih godina.

Direktor KK Crvena zvezda mts, Filip Sunturlić: – Organizujemo turnir u situaciji koja do sada nije viđena. U ovih 365 dana kompletan svet se promenio i akcenat je na zdravlju i bezbednosti svih učesnika ovog turnira. Ono što je sigurno, sve ono što smo radili u prethodnih 10 godina, i veliko iskustvo koje sada imamo je garant da će sve biti na maksimalnom niovu uz podršku i pomoć svih koji su posredni i neposredni partneri KK Crvena zvezda u organizaciji ovog turnira. Na prvom mestu Evrolige koja je strateški partner našeg kluba, državom Srbijom, gradom Beogradom, Košarkaškim Savezom Beograda, i svima onima bez kojih ovaj turnir ne bi mogao da se organizuje. Tu posebno moram da apostrofiram kompaniju Adidas, hotel „Crowne Plaza“ koji će smestiti sve ekipe, kompaniju Lasta, našeg prevoznika. Kao što znate turnir će prenositi TV Arenasport, a na našu veliku žalost ove godine nećemo imati prisustvo publike na turniru zbog poštovanja svih zdravstvenih mera koje je propisala Republika Srbija. Želim svim učesnicima puno uspeha na ovogodišnjem turniru – rekao je Sunturlić.

ANGT turnir u Beogradu uvek je privlačio ogromnu pažnju, a finalni dan kvalifikacionog turnira gotovo po pravilu donosio je i ispunjene tribine, veliko interesovanje publike, navijača, mnogobrojnih skauta i medija. Ovoga puta na veliku žalost svih, publike neće biti, ali prema rečima direktora turnira Vuka Stevanovića, pripremi turnira i organizaciji pristupilo se još ozbiljnije nego prethodnih godina, jer je zdravlje svih aktera na prvom mestu.

Ne bih previše o otežavajućim okolnostima, jer je to bila naša obaveza. Svakodnevno se menjaju mere koje propisuje Vlada Republike Srbije, menja se i epidemiološka situacija ali to ne sme biti izgovor, posebno što su sve ekipe bile spremne da budu naši gosti bez obzira na brojne prepreke. To nam daje samo veću odgovornost da turnir bude bolji nego prethodnih sezona što je već postala praksa Crvene zvezde, da svaki naredni turnir bude bolji od prethodnog. Daćemo sve od sebe da sve prođe maksimalno bezbedno, da izađemo iz ovog turnira zdravi i nasmejani, pa neka pobedi najbolji posle trodnevnih borbi – rekao je Stevanović.

Osam timova nalazi se u dve grupe, kao i svake sezone. U grupi A nalaze se ekipe Makabija, Kluža, Partizana i Crvene zvezde, dok se u grupi B nalaze ekipe Mege, Budućnosti, Lokomotive Kuban i Cedevita Olimpije.

I ove godine kvalifikacioni turnir u Beogradu razlikuje se od ostalih i po činjenici da će KK Crvena zvezda u saradnji sa svojim medijskim partnerom TV Arena sport realizovati sve prenose utakmica na turniru koji počinje susretom Crvene zvezde i Kluža. Utakmice u petak, subotu i nedelju biće direktno prenošene na kanalima te televizije, kao i na zvaničnom YouTube kanalu KK Crvena zvezda.

Zoran Panjković (TV Arenasport):

– TV Arenasport je dugogodišnji partner KK Crvena zvezda u medijskoj organizaciji turnira i veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine deo ovog projekta. Lepo je biti vlasnik tv prava za NBA ligu, i ostale evropske najveće lige, ali shvatamo važnost ovakvog turnira na kome smo videli mnoge klince koji su svoje karijere počeli na ovakvim turnirima. Ponavljam, biće nam veliko uživanje da ispratimo u naredna tri dana sva dešavana na parketu FMP Arene i prosto nam je prirodno da TV Arena sport ponovo stane uz ovakav projekat što radimo već godinama unazad. I nekako nam je prirodno da pratimo karijere ovih momaka od najranijih košarkaških dana do najvećih evrospkih i svetskih klubova. Uživajmo!

Turnir u petak zvanično otvaraju u 10 časova ekipe Crvene zvezde i rumunskog Kluža, dok je nakon dvodnevnih borbi za plasman na tabeli po grupama, nedelja rezervisana za utakmice koje će odrediti konačan plasman i pobednika turnira. Finalni meč igra se od 20 časova.

Takođe, tradicionalno u pauzi između utakmice za treće mesto i velikog finala, održaće se takmičenje u brzom šutiranju trojki i zakucavanju.

Svim zainteresovanima na raspolaganju je i detaljna brošura u pdf formatu u kojoj se nalaze svi, pa i najmanji detalji vezani za ovaj turnir, pozdravni govori prvog čoveka EL Đordija Bertomeua, predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića, raspored utakmica, kompletan spisak timova, informacije o dvorani u kojoj se održava završni turnir…

KK Crvena zvezda mts

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama