Кошарка Кошарка/Вести

„Pick ‘n’ talk“ – Упознајте Бранка Лазића

Извор: СД Црвена звезда

Капитен Црвене звезде мтс Бранко Лазић, рекордер клуба по броју одиграних утакмица и освојених трофеја у дресу црвено-белих, нови је гост подкаста „Pick ‘n’ talk“.

„Суве бројке“ популарног Лазе само су једна страна медаље у каријери и животу овог момка из Љубовије.

Ону другу, бићете у прилици да чујете у новом подкасту: Бранко Лазић говори о својим почецима, дилеми фудбал или кошарка, тешкој одлуци да напусти свој дом у 12. години и кривудавом кошаркашком путу који је уследио, честим оспоравањима и ретким признањима, одбрани и карактеру који је изградио још као дечак, али и улози одбрамбеног играча коју је схватио још 2002. године, капитенској траци, Светиславу Пешићу и Дејану Радоњићу, екипи која је највише „гризла“ у одбрани.

О томе како се постаје врхунски дефанзивац и како се гради такав менталитет Бранко је рекао:

– Воља и жеља да једноставно зауставиш противника и спречиш га да поентира. Постоје вежбе, тренинзи, индивидуални, колективни, али без обзира на све то је нешто што или имаш или немаш у себи. Мислим да је код мене победнички карактер и менталитет од рођена присутан, мајка и отац су спортисти и мислим да је то дало велики допринос у свему томе.

Бранко је недавно подигао 15. трофеј у Црвеној звезди, већину њих и као капитен, а у емисији је открио и шта заправо представља за њега бити капитен Црвене звезде:

– То што сам капитен Звезде је највеће могуће достигнуће и част коју сам могао да добијем од Клуба и навијача, свих који су прихватили то. Велика ствар за мене и у складу са тим се трудим да испуњавам очекивања. Што се тиче млађих играча, свлачионице, нових играча, то је једна од важних улога капитена. Увести их у тим и представити им шта је Црвена звезда, шта она представља и шта се од њих очекује не само на терену, можда још важније и ван терена. Јер живот није само овај правоугаоник и понашање на њему, већ и ван њега. Заиста се трудим да им представим какав однос треба да имају и шта заправо Црвена звезда представља, не само у нашој држави већ у целој Европи.

У подкасту је Бранко причао и о томе шта је кључно у грађењу имиџа једног од најбољих дефанзиваца у Европи, говорио о најдражим моментима у времену проведеном у Црвеној звезди, плановима за наредни период, али и показао да поштује све противнике са којима се надметао и показао да је реч о правом такмичару који поштује своје противнике, и истакао репрезентативног колегу Богдана Богдановића као неког кога није успео да спусти испод својих просека у међусобном дуелу. Такође, Лазић се присетио и незаборавног периода са тренером Пешићем, који је како сам истиче утицао на грађење професионалног односа у спорту, затим сарадњи са Радоњићем, а издвојио је и најбољу петорку црвено-белих за ових 10 година проведених у Клубу.

Уживајте у новој епизоди подкаста „Pick ‘n’ talk“ у којој је у главној улози Бранко Лазић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама