in memoriam Košarka Košarka/Vesti

Otišao je naš Vlasta Velicavljević, veliki glumac i najveći zevzdaš

Legenda srpskog glumišta i jedan od najvernijih zvezdaša Vlasta Velisavljević, preminuo je 95. godini života od posledica korona virusa.

Vlastimir Vlasta Velisavljević je rođen 1926. godine u prestonici Kraljevine Jugoslavije.

Ostvario je oko 350 uloga na filmu pozorištu i televiziji. Bio je veliki, glumio je u velikom broju predstava u JDP, BDP, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru, i bio deo nekih od najvećih filmskih ostvarenja naše kinematografije.

Vlasta je voleo glumu, ali je voleo i Crvenu zvezdu i košarku! I to mnogo. Slobodno se može reći da je i ispisivao istoriju našeg košarkaškog kluba!

Bio je redovan na utakmicama u “Pioniru”, imao je sezonsku kartu koju je dobio na poklon od našeg kluba. Kada su košarka i Crvena zvezda u pitanju ništa mu nije bilo teško:

– Kad nešto volite, onda vam ništa nije teško. Zvezda je rodonačelnik igre pod koševima, pamtim kako je sve to bilo na Malom Kalemegdanu – govorio je čika Vlasta i to dokazivao i ličnim primerom.

Dolazio je na utakmice i u dubokoj starosti, u 91. godini je u šali zatražio i da zaigra, a mnogi pamte i legendarnu sliku kada je u izuzetno toploj hali strpljivo čekao dugu ceremoniju da dodeli pehar kapitenu Branku Laziću nakon osvojene titule prvaka Srbije.

Na utakmicama Zvezde bio je otkako su one prvi put počele da se igraju, a jedno vreme je i radio za klub.

– Gledao sam Boru Stankovića na Kalemegdanu. Jedno vreme sam čak i radio kao spiker na utakmicama Zvezde. Volim sport, volim Zvezdu i ne odustajem od odlaska na mečeve – ispričao je naš Vlasta Velisavljević – veliko ime srpske glume i naš veliki zvezdaš.

Neka ti je čika Vlasto večna slava i hvala!

Tvoja KK Crvena zvezda

 

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama