Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Катастрофално издање Звезде у Подгорици

Кошаркаши Црвене звезде доживели су још један болан пораз у АБА лиги. Након што су их пре извесног времена убедљиво победили кошаркаши Игокее, овог пута су убедљиво поражени у Подгорици, од главног конкурента за прво место, екипе Будућности. Овим поразом екипа Дејана Радоњића је направила корак уназад и највероватније препустила Подгорићанима прво место на крају регуларног дела сезоне.

Будућност – Црвена звезда 83:63 (24:12, 19:20, 24:14, 16:17)

Звезда је веома лоше одиграла прве две четвртине. Једноставно црвено-бели нису ни у нападу, ни у одбрани проналазили решења која би им омогучила бољи резултат. Ако за одбрану и можемо да кажемо да су (посебно у првој четвртини) кумовале судије са несразмерним досуђивањем личних грешака, напад је баш шкрипио. Толико погрешака и лоших одлука довело је до тога да је Будућност на полувреме отишла са 11 поена предности (43:32). Једина светла тачка у нашој екипи био је Огњен Добрић са 13 постигнутих поена.

Ни друго полувреме није донело ништа боље издање црвено-белих. У трећем периоду Будућност је имала предност и од 24 поена, а наши кошаркаши нису налазили начина да ту разлику спусте. Једноставно правили су превише грешака у оба правца, а кључни играчи нису били на свом нивоу, па је овакав резултат био неизбежан. У последњем периоду разлика је расла и до 28 поена предности на конто домаћина, а Звезда је само успела да смањи разлику која је на крају износила 20 поена.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама