Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Katastrofalno izdanje Zvezde u Podgorici

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su još jedan bolan poraz u ABA ligi. Nakon što su ih pre izvesnog vremena ubedljivo pobedili košarkaši Igokee, ovog puta su ubedljivo poraženi u Podgorici, od glavnog konkurenta za prvo mesto, ekipe Budućnosti. Ovim porazom ekipa Dejana Radonjića je napravila korak unazad i najverovatnije prepustila Podgorićanima prvo mesto na kraju regularnog dela sezone.

Budućnost – Crvena zvezda 83:63 (24:12, 19:20, 24:14, 16:17)

Zvezda je veoma loše odigrala prve dve četvrtine. Jednostavno crveno-beli nisu ni u napadu, ni u odbrani pronalazili rešenja koja bi im omogučila bolji rezultat. Ako za odbranu i možemo da kažemo da su (posebno u prvoj četvrtini) kumovale sudije sa nesrazmernim dosuđivanjem ličnih grešaka, napad je baš škripio. Toliko pogrešaka i loših odluka dovelo je do toga da je Budućnost na poluvreme otišla sa 11 poena prednosti (43:32). Jedina svetla tačka u našoj ekipi bio je Ognjen Dobrić sa 13 postignutih poena.

Ni drugo poluvreme nije donelo ništa bolje izdanje crveno-belih. U trećem periodu Budućnost je imala prednost i od 24 poena, a naši košarkaši nisu nalazili načina da tu razliku spuste. Jednostavno pravili su previše grešaka u oba pravca, a ključni igrači nisu bili na svom nivou, pa je ovakav rezultat bio neizbežan. U poslednjem periodu razlika je rasla i do 28 poena prednosti na konto domaćina, a Zvezda je samo uspela da smanji razliku koja je na kraju iznosila 20 poena.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama