Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mladost 4:1 (3:1)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Mladost na stadionu ,,Rajko Mitić“ rezultatom 4:1 u okviru 28. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića rutinski su ostvarili šesnaestu pobedu u nizu i mirno otišli na reprezentativnu pauzu. Strelci u našem timu su bili Nemanja Milunović, Gelor Kanga, Milan Pavkov i Veljko Nikolić.
 

Crvena zvezda – Mladost 4:1 (3:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Aleksandar Živković.

Strelci: Milunović u 39, Kanga u 40, Pavkov 45. i Nikolić u 52. minutu za Crvenu zvezdu, a S. Jovanović u 34. minutu za Mladost.

Žuti karton: Ožegović (Mladost).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić(od 46. Vukanović), Milunović, Degenek, Gobeljić, Petrović(od 73. Odada), Kanga(od 46. Nikolić), Ivanić, Gavrić(od 61. Srnić), Katai, Pavkov(od 73. Falćineli).

Rezerve: Popović, Odada, Nikolić, Srnić, Vukanović, Falćineli, Krstović.

Mladost: Milović, P. Jovanović, Mićević, Cvetković, Leković(od 58. Đorđević), Marković(od 85. Radivojević), Ožegović, S. Jovanović(od 71. Babić), Baha, Ješić, Odita(od 85. L. Jovanović).

Rezerve: Samčović, Vesnić, L. Jovanović, Radivojević, Babić, Obeng, Đorđević, Selenić, Bojović, Šatara.

Od samog starta Crvena zvezda je krenula ofanzivno sa visokim presingom i konstantno napadala poslednju liniju Mladosti. Već u drugom minutu Ivanić je uposlio Kataija u šesneastercu, ali je Baha u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. Odmah posle kornera Ivanić je gađao sa leve strane, ali preko gola. Igrao se sedmi minut kada je Kanga centrirao sa desne strane i pronašao Pavkova na drugoj stativi, ali napadač je gađao pored gola. Dva minuta kasnije posle četvrtog kornera za crveno-bele, ponovo je Kanga ubacio loptu u šesnaesterac, a najviši u skoku bio je Milunović, ali pokušaj iskusnog štopera završio je preko gola.

Stegli su obruč izabranici Dejana Stankovića oko gola Lučana sa konstantnim posedom lopte u dosadašnjem delu meča. Veliku šansu imao je Katai, u svom stilu, u 13. minutu, kada je posle dodavanja Petrovića povukao loptu u šesnaesterac i gađao pod prečku, ali je odbranio Milović. Na drugoj strani u 16. minutu je Borjan bio koncentrisan, kada je posle lob pokušaja Saše Jovanovića odlično odreagovao i sačuvao mrežu. U 23. minutu u šansi se našao Pavkov, posle odličnog centaršuta Ivanića sa leve strane, ali je Mićović skrenuo loptu u korner. Iako je Crvena zvezda napadala sve vreme, Mladost je uspela da povede u 34. minutu kada je Saša Jovanović istrčao kontru i postigao pogodak.

Nije dugo traja radost gostiju, Nemanja Milunović je u 39. „nebeskim“ skokom poslao loptu u mrežu na asistenciju Kange za 1:1. Totalni preokret Zvezde usledio je samo minut kasnije posle gužve u šesnaestercu i odbitka lopta, kada je “bubamara” došla do Gelora Kange, a maestralni Gabonac je snažnim udarcem matirao Milovića. Nije Zvezdi mnogo trebalo da postigne još jedan gol. Igrao se 45. minut kada je Katai odlično izveo korner, a Milan Pavkov sa peterca glavom smestio loptu u mrežu za 3:1. To je bila i poslednja velika šansa u prvom poluvremenuu.

Već na startu drugog dela igre, crveno-beli su stvorili šansu, kada je Gobeljić pronašao Pavkova u šesnaestercu, ali je njegov pokušaj glavom izblokiran. Igrao se 52. minut kada je Veljko Nikolić povećao prednost Crvene zvezde na 4:1. Do pogotka je došlo kada je Katai maestralno prošao po levoj strani i nanizao nekoliko igrača Mladosti, a onda uočio samog Nikolića na drugoj stativi, koji je lako smestio loptu iza leđa Milovića. Lepo je Ivanić prošao po levoj strani u 62. minutu i povratnom loptom uposlio Vukanovića, koji je gađao iz prve, ali je lopta pogodila Mićovića.  

Igrao se 68. minut kada je Vukanović proigrao Ivanića na levoj strani, ofanzivni vezista je dobro gađao iskosa, ali je Milović sačuvao mrežu. Crveno beli su oborili ritam u nastavku igre, kako bi utakmicu mirno priveli kraju. U 82. minutu Vukanović je pokušao sa distance, ali njegov pokušaj je završio pored stative. To je bila ujedno i poslednja velika šansa, a crveno-beli su lako priveli meč kraju bez „turbulencija“.

 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama