Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Младост 4:1 (3:1)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали Младост на стадиону ,,Рајко Митић“ резултатом 4:1 у оквиру 28. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића рутински су остварили шеснаесту победу у низу и мирно отишли на репрезентативну паузу. Стрелци у нашем тиму су били Немања Милуновић, Гелор Канга, Милан Павков и Вељко Николић.
 

Црвена звезда – Младост 4:1 (3:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Александар Живковић.

Стрелци: Милуновић у 39, Канга у 40, Павков 45. и Николић у 52. минуту за Црвену звезду, а С. Јовановић у 34. минуту за Младост.

Жути картон: Ожеговић (Младост).

Црвена звезда: Борјан, Гајић(од 46. Вукановић), Милуновић, Дегенек, Гобељић, Петровић(од 73. Одада), Канга(од 46. Николић), Иванић, Гаврић(од 61. Срнић), Катаи, Павков(од 73. Фалћинели).

Резерве: Поповић, Одада, Николић, Срнић, Вукановић, Фалћинели, Крстовић.

Младост: Миловић, П. Јовановић, Мићевић, Цветковић, Лековић(од 58. Ђорђевић), Марковић(од 85. Радивојевић), Ожеговић, С. Јовановић(од 71. Бабић), Баха, Јешић, Одита(од 85. Л. Јовановић).

Резерве: Самчовић, Веснић, Л. Јовановић, Радивојевић, Бабић, Обенг, Ђорђевић, Селенић, Бојовић, Шатара.

Од самог старта Црвена звезда је кренула офанзивно са високим пресингом и константно нападала последњу линију Младости. Већ у другом минуту Иванић је упослио Катаија у шеснеастерцу, али је Баха у последњем тренутку избацио лопту у корнер. Одмах после корнера Иванић је гађао са леве стране, али преко гола. Играо се седми минут када је Канга центрирао са десне стране и пронашао Павкова на другој стативи, али нападач је гађао поред гола. Два минута касније после четвртог корнера за црвено-беле, поново је Канга убацио лопту у шеснаестерац, а највиши у скоку био је Милуновић, али покушај искусног штопера завршио је преко гола.

Стегли су обруч изабраници Дејана Станковића око гола Лучана са константним поседом лопте у досадашњем делу меча. Велику шансу имао је Катаи, у свом стилу, у 13. минуту, када је после додавања Петровића повукао лопту у шеснаестерац и гађао под пречку, али је одбранио Миловић. На другој страни у 16. минуту је Борјан био концентрисан, када је после лоб покушаја Саше Јовановића одлично одреаговао и сачувао мрежу. У 23. минуту у шанси се нашао Павков, после одличног центаршута Иванића са леве стране, али је Мићовић скренуо лопту у корнер. Иако је Црвена звезда нападала све време, Младост је успела да поведе у 34. минуту када је Саша Јовановић истрчао контру и постигао погодак.

Није дуго траја радост гостију, Немања Милуновић је у 39. „небеским“ скоком послао лопту у мрежу на асистенцију Канге за 1:1. Тотални преокрет Звезде уследио је само минут касније после гужве у шеснаестерцу и одбитка лопта, када је “бубамара” дошла до Гелора Канге, а маестрални Габонац је снажним ударцем матирао Миловића. Није Звезди много требало да постигне још један гол. Играо се 45. минут када је Катаи одлично извео корнер, а Милан Павков са петерца главом сместио лопту у мрежу за 3:1. То је била и последња велика шанса у првом полувременуу.

Већ на старту другог дела игре, црвено-бели су створили шансу, када је Гобељић пронашао Павкова у шеснаестерцу, али је његов покушај главом изблокиран. Играо се 52. минут када је Вељко Николић повећао предност Црвене звезде на 4:1. До поготка је дошло када је Катаи маестрално прошао по левој страни и нанизао неколико играча Младости, а онда уочио самог Николића на другој стативи, који је лако сместио лопту иза леђа Миловића. Лепо је Иванић прошао по левој страни у 62. минуту и повратном лоптом упослио Вукановића, који је гађао из прве, али је лопта погодила Мићовића.  

Играо се 68. минут када је Вукановић проиграо Иванића на левој страни, офанзивни везиста је добро гађао искоса, али је Миловић сачувао мрежу. Црвено бели су оборили ритам у наставку игре, како би утакмицу мирно привели крају. У 82. минуту Вукановић је покушао са дистанце, али његов покушај је завршио поред стативе. То је била уједно и последња велика шанса, а црвено-бели су лако привели меч крају без „турбуленција“.

 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама