Остали спортови СДЦЗ

Београдска звона звоне…

Нешто више од четири сата дворана на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ била је стециште оног најбољег што српски клупски стони тенис у овом моменту може да пружи. У дерби сусрету 16. кола Супер лиге Србије и дербију, вероватно и целокупног шампионата, снаге су одмерили стонотенисери Црвене звезде и зрењанинског Баната. Након велике борбе, узбуђења, преокрета и свега онога што овај динамични спорт може да донесе, црвено-бели су стигли до изнад свега важног, али и у потпуности заслуженог тријумфа.

Екипа из Зрењанина која је пред овај сусрет била лидер суперлигашког каравана, на наш највећи стадион дошла је свакако са идејом да већ сада дефинитивно реши питање новог шампиона Србије у стоном тенису, а у прилог томе ишла им је и чињеница да још увек нису осетили горчину пораза у сезони 2020/21 и да су у првом овосезонском сусрету савладали црвено-беле резултатом 4:3 и поред чињенице да је екипа тренера Слободана Тасковића током тог меча имала предност 2:0 и 3:1. Са друге стране капитен Марко Јевтовић и остали саиграчи у екипи имали су велики мотив да се реванширају великом противнику, а низ од седам узастопних тријумфа максималним резултатом 4:0 свакако је доприносио добром расположењу пред дерби сусрет.

За разлику од неколико претходних првенствених дуела у којима су мечеве Црвене звезде отварали капитен Марко Јевтовић или Жолт Пете, наш стручни штаб се овога пута одлучио да први на терен изађе Никола Стругаревић. У данима који су претходили овом дуелу, провлачило се мишљење да управо Стругаревић може представљати онај тас на ваги којим ће коначни резултат сусрета превагнути на страну црвено-белог стонотениског колектива. Можда је тако и било…

Храбро је Никола ушао у дуел против Марка Петкова. Резултатом 11:6 стигао је до првог сета, али се противник убрзо реванширао 7:11. То није пореметило нашег стонотенисера који је трећи сет решио у своју корист резултатом 11:7, али пошто је наредни поново припао зрењанинском играчу 8:11 уследио је одлучујући пети. Када је било најпотребније Никола Стругаревић је показао сву, како физичку, тако и психичку припремљеност, славио у петом сету резултатом 11:7 и тиме донео црвено-белима први поен – 1:0.

Након уводног дуела на терен је изашао капитен Марко Јевтовић који је за противника са друге стране стола имао Шпанца Диога Карваља. Одлични Шпанац је боље ушао у сусрет освојивши прва два сета резултатима 4:11 и 5:11. Наш капитен се уздигао у трећем сету 11:9, али је већ у наредном Карваљо успео да стигне до тријумфа 7:11, донесе Зрењанинцима први поен и поравна резултат – 1:1. Општи је утисак након овог дуела био да Карваљо и поред свих квалитета које поседује и који су неоспорни, ипак није бољи од капитена црвено-беле екипе, али да је велика жеља у приличној мери спутала Марка да пружи све оно што може и зна.

Времена за анализу није било. Следио је дуел у којем су снаге одмерили Жолт Пете и Илија Мајсторовић. Одлично је Пете започео дуел и врло брзо стигао до предности од 2:0 у сетовима (11:9, 11:8). Ипак, капитен Баната није желео да се тако лако преда, па и поред чињенице да је наш стонотенисер имао прилику да дуел и раније оконча у своју корист, Мајсторовић успева да поравна резултат у сетовима на 2:2 (9:11, 8:11). Када је било најтеже Жолт Пете у одлучујућем сету побеђује 12:10 и тиме доноси нашој екипи нову предност – 2:1.

По други пут на терен је у четвртом дуелу изашао је Никола Стругаревић. За противника је имао Шпанца Карваља. Никола је већ одрадио велики посао на старту меча са Банатом савладавши Петкова, па се можда очекивало да ће одређена доза растерећености моћи да доведе и до резултата. Ипак, Карваљо је показао сво своје интернационално искуство и славио 5:11, 10:12, 4:11. Тиме смо стигли до новог поравнања резултата – 2:2.

Све очи звездашке јавности у том моменту биле су усмерене на Жолта Петеа. Било је јасно са једне стране да победом Црвена звезда стиже на праг укупног тријумфа, али исто тако да би веома тешко било преокренути резултат у последњем синглу и мечу дублова уколико би Зрењанинци након пет одиграних мечева имали предност. Међутим, Пете је разрешио све дилеме, са 3:1 у сетовима савладао је Марка Петкова, а у анале ће ући трећи сет у којем је Жолт Пете славио резултатом 11:0!!! Црвена звезда у финиш дуела улази са предношћу – 3:2.

Прву прилику да донесе коначну победу имао је капитен Марко Јевтовић. Дуел два капитена боље је започео гостујући решивши прва два сета у своку корист (9:11, 10:12). Марко успева да се издигне као феникс, убедљиво осваја трећи (11:3) и четврти сет (11:6), а у одлучујућем петом био је на корак од великог тријумфа. Срце је вукло, глава је хтела, али рука није могла. Мајсторовић осваја пети сет резултатом 11:13 и поравнава укупан резултат на – 3:3.

Уследила је кулминација, сусрет дублова,…

Још од момента када је Жолт Пете донео трећи поен нашој екипи у дуелу са Петковим потајно се појавила нада да ће овај сусрет бити окончан тријумфом наше екипе. СТК Црвена звезда у својим редовима има најбољи српски дубл пар којег чине управо Жолт Пете и капитен Марко Јевтовић који не само да су репрезентативци Србије у дублу, већ ће бити и учесници предстојећих Олимпијских игара где ће представљати нашу земљу. Са друге стране стола стали су Марко Петков и Диого Карваљо, али играчима Баната није било спаса. Марко и Жолт су показали зашто су то што јесу, сетови су се низали 11:6, 11:7 и 11:8 за коначних 3:0 и славље је могло да почне. Црвена звезда је славила укупним резултатом 4:3.

На крају, остварен је велики тријумф који је омогућио даљи наставак борбе за шампионску титулу. И даље морамо бити свесни да до трофеја има још много тога да се уради. Биће потребно још више рада и залагања, али са друге стране радује чињеница да ова екипа на овом мечу није показала свој максимум. Колико год то можда звучало чудно и представљало само лаичко размишљање писца ових редова, наша екипа има велики, тренутно неискоришћени, потенцијал управо у капитену Марку Јевтовићу који ће своје најбоље партије сигурно пружити када то буде најважније и када се буде директно одлучивало о титули.

Светла у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ су се угасила. Кишовита и хладна београдска ноћ само је још више истицала топлину око срца проузроковану великим тријумфом, а у глави се већ формирају слике топле мајске зрењанинске вечери која ће уследити… Усне већ сада откривају осмех, видимо се у „Медисону“ да освојимо титулу.

– Појединачни резултати:

Н. Стругаревић – М. Петков 3:2 (11:6, 7:11, 11:7, 8:11, 11:7)

М. Јевтовић – Д. Карваљо 1:3 (4:11, 5:11, 11:9, 7:11)

Ж. Пете – И. Мајсторовић 3:2 (11:9, 11:8, 9:11, 8:11, 12:10)

Н. Стругаревић – Д. Карваљо 0:3 (5:11, 10:12, 4:11)

Ж. Пете – М. Петков 3:1 (11:7, 6:11, 11:0, 11:7)

М. Јевтовић – И. Мајсторовић 2:3 (9:11, 10:12, 11:3, 11:6, 11:13)

М. Јевтовић/Ж. Пете – М. Петков/Д. Карваљо 3:0 (11:6, 11:7, 11:8)

 

– Табела Супер лиге Србије, плеј-оф:

1. СТК Црвена звезда (Београд) 15-2 32

2. СТК Банат (Зрењанин) 15-1 31

3. СТК Раднички (Нови Сад) 9-8 26

4. СТК Партизан (Београд) 9-7 25

5. СТК Железничар (Ниш) 9-6 24

6. СТК Темерин Ferocoop (Темерин) 6-9 21

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама