Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда у полуфиналу Евро Купа

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у полуфинале ЛЕН Евро Купа након ремија са Динамом из Москве 9:9 у реванш мечу четвртфинала.

Црвено-бели су у првом мечу у престоници Русије славили са 11:8 и испоставиће се стекли одлучујућу предност у четвртфиналном двомечу са Динамом.

Али, није добро почело по црвено-беле који су после два минута игре већ били у заостатку од два гола, а стрелци за Московљане били су Бугајчук и Шеин. Динамо је наставио да притиска одбрану нашег тима која је поново капитулирала и Рустамов је анулирао предност Звезде из првог меча. До краја прве четвртине гости су преко Балакирева постигли још један гол, а наши ватерполисти нису успевали да пронађу пут до мреже голмана Максимова.

Ништа се није променило ни почетком друге четвртине. Реализација тима Александра Филиповића је била веома лоша, што су гости искористили да повећају предност на 5:0. У тим тренуцима црвено-бели су шест пута имали играча више, али нису нашли решење за одбрану противника. Тек из седмог пута Звезда је искористила предност играча више и преко Петра Касума постигла први гол у 16. минуту. Пред сам крај првог полувремена Гаврил Суботић је био прецизан са петерца и смањио резултат на 2:5.

Звезда се потпуно вратила у игру на почетку треће четвртине. Серију наше екипе наставио је Марко Радовић, а продужио је већ у следећем нападу фантастичним голом Милош Вукићевић. Звезда се у следећем нападу потпуно вратила у меч када је сјајном „шраубом“ Суботић постигао свој други гол и изједначио на 5:5. Динамо прекида серију црвено-белих преко Балакирева који је искористио играча више. Ново изједначење доноси Вељко Танкосић који је савладао Максимова из петерца. Московљани поново долазе до минималног вођства, а у завршници трећег дела Владимир Мишовић брани петерац и недозвољава гостима да се резултатски одлепе.

Ипак, Бугајчук успева да одведе Динамо на плус два почетком последњег периода. Танкосић је из контре својим другим поготком смањио на 7:8, али Рустимов у следећем нападу поново тресе мрежу Мишовића. После тајм аута Филиповића на два и по минута пре краја меча, Иван Басара користи играча више и поново смањује Звездин заостатак – 8:9. Танкосић је сјајним лоб ударцем савладао Максимова, изједначио резултат на 9:9 и решио питање победника овог двомеча.

Вељко Танкосић је био најефикаснији у Црвеној звезди са три гола, Гаврил Суботић је постигао два, а по једном у листу стрелаца уписали су се Касум, Радовић, Вукићевић и Басара.

Ватерполисти Црвене звезде ће у полуфиналу ЛЕН Евро Купа играти против мађарског Солнока који је елиминисао крагујевачки Раднички (14:12 и 10:10).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДИНАМО МОСКВА 9:9 (0:4, 2:1, 4:2, 3:2)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Драган Стампалија (Хрватска) и Рајмунд Фодор (Мађарска). Искључења: Црвена звезда 7, Динамо 12. Петерци: Црвена звезда 2(2), Динамо 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3(1), Касум 1, Марковић, Суботић 2(1), Милојевић, Тртовић, Басара 1, Вукићевић 1, Шулц, Смиљевић, Радовић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

ДИНАМО: Максимов, Јакаја, Шеин 2, Усов, Бугајчук 2, Балакирев 2, Рустамов 3, Кузменков, Краснов, Екомазов, Васиљев, Магомаев, Чувилев. Тренер: Сергеј Вороњин.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама