Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda za kraj ligaškog dela prvenstva

Košarkašice Crvene zvezde savladale su Novosadsku ŽKA u okviru poslednjeg, 22.kola Prve ženske lige 91-70 (32-23, 24-21, 20-10, 15-16).

Trijumfom Vojvodine 021 u Nišu protiv Studenta bilo je poznato da će Crvena zvezda sa drugog mesta ući u plej-of i za protivnika imati Radivoj Korać. Za gošće je ova utakmica bila ključna u borbi za opstanak.

Crvena zvezda je do dvanaeste prvenstvene, ukupno 14. pobede, a druge u tri dana nad Novosadskom ŽKA stigla bez problema. I pored imperativa rezultata, prisutne velike želje i energije protivnika, izabranice Dragana Vukovića su već u prvom periodu kontrolisale dvocifrenu prednost.

Gošće su imale početno vođstvo zahvaljujući trojkama Marije Mršić i Dragane Radović (7-8), ali je ubrzo Zvezda serijom 11-0 preuzela kontrolu i stigla do prve dvocifrene prednosti na sredini prve četvrtine (18-8). Ana Perić je povukla svoju ekipu, serijom 6-0 su pokušale da uhvate priključak, ali je Maša Janković mini serijom odbila nalet i sa sigurnih 32-23 se ušlo u drugu četvrtinu.

Ponovo su u glavnoj ulozi u dresu Novosadske ŽKA bile Ana Perić i Marija Mršić, trojkom Perićeve gošće su prišle na minus 4, ali je iz kornera dva puta za tri poena bila precizna Nevena Naumčev i praktično ubila nadu protivniku da može nešto više, (38-28). Dobre minute je imala Nikolija Jovanović, ali je Maša Janković novom mini serijom završila prvo poluvreme sa dvocifrenim učinkom, a Zvezda na odmor otišla sa 56-44.

Nije bilo promena u nastavku, Zvezda je potpuno kontrolisala svaki segment igre, serijom 12-0 uz 8 poena Nađe Nedeljkov (dve trojke), prelomila utakmicu, došla do dvadeset poena razlike, koju je potvrdila kapiten Ivana Katanić za kraj, 76-54.

U poslednjem kvartalu, trener Dragan Vuković je pružio priliku svim igračicama, rasteretio nosioce igre i ravnomerno raspodelio minutažu. Zvezda je novom serijom 8-0 stigla do maksimalne prednosti, (+26, 87-61). Ana Vučetić je postigla poslednje poene na meču i za svoj tim u eliti, za konačnih 91-70.

Maša Janković je krunisala odlično veče sa dabl-dabl učinkom: 20 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Milica Bojović je ubacila 17 poena, Ivana Katanić je ostvarila novi dabl-dabl, 13 poena uz 13 asistencija. Dvocifren broj poena imale su i Nađa Nedeljkov sa takođe 13 poena i Nevena Naumčev sa 11.

Posle šest godina Novosađanke će nastupati u drugom rangu takmičenja, uz Spartak koji je završio na poslednjem mestu. U drugoligaškom karavanu dva kola pre kraja Vršac je na prvom mestu i jedna pobeda ga deli od povratka u Prvu ligu, a na drugom i trećem mestu sa identičnim skorom su zrenjaninski Proleter i Topolčanka iz Bačke Topole. Proleter ima prednost u međusobnom skoru i ukoliko ostvari dve pobede vratiće se u društvo najboljih nakon godinu dana.

Crvena zvezda je prvi deo sezone završila sa skorom 19-3 na drugom mestu, isti učinak ali bolji međusobni skor imala je i Vojvodina 021. Protivnik u polufinalu biće Radivoj Korać, dok će drugi polufinalni par činiti Vojvodina 021 i Art Basket.

Pre početka doigravanja za šampionsku titulu narednog vikenda nas očekuje finalni turnir Kupa Milana Cige Vasojevića u Vršcu.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Naumčev 11 (5sk 4as 2ukl), Dešić 2 (2sk), Katanić 13 (6sk 13as 1blk), Čorto (1sk 1as 1ukl), Kapisoda, Deurić 7 (6sk 4ukl 1blk), Spasovski 4 (2sk), Janković 20 (11sk 4as 2ukl 3blk), Nedeljkov 13 (4sk 1ukl), Bojović 17 (6sk 2as 2blk), Avlijaš 4 (3sk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama