Блог ЦЗБГ

Срам те било, Марко Гобељићу

Поводом случаја “Гобељић”, који се све више распламсава на релацији навијачи – Гобељић, одлучио сам да ти, драги мој Гобеља, напишем коју реч поводом твоје реакције у медијима где себи дајеш за право да разврставаш навијаче на “праве” и оне који по теби то нису.

На самом почетку овог текста оградићу се од пљувања и вређања јер то никада нисам радио, али ћу те напоменути да никада на стадионима, халама или неким другим спортским објектима нису били навијачи који су 100% културни и благонаклони према играчима, стручном штабу, управи, а у ту групу спадају и они које ти називаш “правим” навијачима и раздвајаш их од нас осталих.

Вратићу се на те “праве” навијаче и подршку коју си добио, а сада ћу се осврнути на оне који за тебе то нису.

Сине Марко (морам те тако ословити јер си тек пар година старији од моје деце), ко си ти да себи дајеш за право да раздвајаш навијаче тј. да говориш о томе који су навијачи прави, а који не? Мислим да си мало прекардашио у томе и да си урадио нешто што ниси смео. Као прво, ти не познајеш људе који су кивни на твоје фудбалске способности, за које и ја морам да кажем да их не видим, а гледао сам многе фудбалере још док се ти, сине Марко, ниси био ни родио. Ти не знаш колико је ко прешао километара да би гледао своју Звезду и мораш да знаш да те километре не прелазе само они “прави” навијачи, које ти тако зовеш јер су ти пружили подршку. Даље, већина тих навијача је са друштвених мрежа јер не могу овог трнутка на стадионе (због короне), а многи живе далеко и у другим државама, па се само питам како си се осмелио да за таког неког употребиш реч да није прави навијач.

У једном се само не слажем са њима (тим навијачима које ти не сматраш правим), а то је вређање на личној основи. То никада нећу подржати, али да ли ми можеш, сине Марко, одговорити на следеће: Да ли су они “прави” навијачи икада вређали или урадили нешто што је увредило неког играча, члана стручног штаба, некога из управе? Шта ћемо са ситуацијама које су обрнуте и где су ти “прави” навијачи можда прешли границу укуса и урадили нешто што по мерилима нас осталих није било како треба? Да ли схваташ да тиме делиш зевздашку популацију на “подобне” и “неподобне”, на “праве” и “неправе” навијаче? То нису, драги Марко, радиле ни много веће звезде Црвене звезде, а које су исто тако знале да буду поткачене као што си сада ти.

Сине Марко, ја сам младост провео на северу и пре него су неки који те сада подржавају са истог били рођени. Ја север поштујем, али се не морам увек слагати са неким стварима јер не мислим да је север Бог безгрешни, као што то нисмо ни ми који више нисмо део тог ултрас живота. Греше и они, грешимо и ми. Али веруј ми, греши и управа нашг клуба која те је оставила у клубу и поред тога што знају да немаш фудбалски квалитет за ову и овакву Црвену звезду. Греши и Борјанова супруга што те на такав начин подржава и окривљује оне који ти замерају твоје фудбалске квалитете.

Марко, ја не мислим да си ти лош човек, чак шта више мислим да си ок што се тиче људских квалитета. Али једну ствар мораш да схватиш (и не само ти, него и они који су у клубу и око тебе), ниси ни први ни последњи кога је Звезда прерасла и који нема квалитета за овај ниво фудбала који Звезда игра. Чим пре то схватиш, биће ти лакше, а не да причаш о пређеним километрима јер ти, синко мој драги, нећеш ни прећи, ни претрчати онолико колико су неки од нас прешли километара и километара за своју Црвену звезду.

Зато (због свега овога горе написаног) као што сам својевремено написао тренеру КК црвена звезда, Саши Обрадовићу, да треба да га буде срамота због неких ствари, пишем и теби, сине Марко – Срам те било што делиш навијаче Звезде на “праве и “неправе”!

Аутор:ЦЗБГ, Капин Д.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама