Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda rutinski protiv Proletera

Crvena zvezda je rutinski pobedila Proleter u 24. kolu Superlige Srbije. Tako su crveno-beli zabeležili svoju 21. pobedu u ovom prvenstvu, pa trenutno beže drugoplasiranom Partizanu 6 bodova uz utakmicu manje koju treba da odigraju protiv Mačve.

Početak meča obeležila je poruka za Milana Borjana koju su Zvezdini navijači okačiči na severnoj strani stadiona, kao i mala svečanost kada je predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, uručio Milošu Degeneku dres sa brojem 100, koji simbolizuje odigrante utakmice u dresu Crvene zvezde.

Zvezda je igrala veoma dobro u večerašnjem susretu. Iako su pre neki dan odigrali meč Lige Evrope u Milanu, crveno-beli su pokazali da su odlično pripremljeni i da taj meč nije ostavio traga na njih.

Zvezda je stvarala prilike na ovom meču, ali ih je Milan Pavkov promašivao. Okvir gola su pogađali Ivanić (prečka) i Ben (stativa), a u 22. minutu nakon centaršuta Rodića, igrač gostiju (Leandro) postigao je autogola za 1:0.

Na drugi pogodak se čekalo 10 minuta. Zvezda je krenula u napad i strpljivim dodavanjem plela mrežu oko gola Proletera. Milan Gajić je uputio pravovremeni pas do Veljka Nikolića koji je neodbranjivim udarcem zatresao mrežu Proletera za 2:0.

U drugom poluvremenu ista slika. Zvezda je napadala, igrala strpljivo i ponovo je krunisala svoju nadmoć u 54. minutu kada je Ek Fardu Ben pogodio za 3:0. Veljko Nikolić je centrirao, loptu je odbio igrač gostiju Leandro, a na nju je pravovremeno natrčao Ben i bez problema zatresao mrežu gostiju.

Za kraj i konačnih 4:0 pobrinuli su se Milan Gajić i Aleksandar Katai. Igrao se 90. minut kada je Gajić odlično centrirao, a Katai još bolje skočio i glavom postigao gol za crveno-bele.

Crvena zvezda – Proleter 4:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Novica Anđelovski.

Strelci: Leandro (autogol) u 22, Nikolić u 32, Ben u 55. i Katai u 90. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić(od 78. Odada), Ben(od 75. Gavrić), Kanga(od 46. Srnić), Ivanić(od 46. Katai), Pavkov(od 75. Krstović).

Rezerve: Popović, Pankov, Sanogo, Srnić, Gavrić, Gobeljić, Katai, Krstović, Odada, Vukanović.

Proleter:  Župić, Leandro, Mitrović(od 46. Knežević) , Marjanović, Milošević, Kojić(od 63. Jovanović), Ilić, Kovačević, Tomović, Živojinović(od 76. Vesić), Mirosavljev(od 76. Gluščević).

Rezerve: Dragićević, Jovanović, Pejić, Bacanović, Vesić, Golubović, Bašanović, Janković, Gluščević, Ivanović, Knežević.

Najbolji igrač u meču protiv Proletera

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama