Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Јачи смо од умора, са најбољим тимом на Пролетер

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред прву првенствену утакмицу коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на стадиону „Рајко Митић“ у пролећном делу сезоне против екипе Пролетера сутра од 17 часова и 5 минута у оквиру 24. кола Суперлиге Србије.

– Нема разлога за комбиновани састав и одмарање играча. Ми смо екипа која се спремала за три утакмице у недељи, тако да ће против Пролетера на терен изаћи најјачи тим. Што се тиче повређених играча, Гобељић и Иванић су показали да су спремни и у Милану, једина дилема је Фалко, који је у Суботици осетио малу контрактуру на ложи, остали играчи су спремни. Спремамо утакмицу за утакмицу, сигурно је да су наша филозофија и циљеви познати. Сутрашња утакмица је најважнија у овом моменту и сем три бода ништа друго не узимамо у размишљање – истакао је чеф стручног штаба Дејан Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба и о приказаној сјајној игри против Милана, које је резултат не само жеље и већ и одличне физичке припремљености.

– Терен је најбоље мерило, да бисмо могли да играмо фудбал као у Милану, моји играчи морају да буду спремни. Управо то је заслуга мог стручног штаба, момака који се баве физичком спремом, на челу са Федериком Панонћинијем. Не бисмо могли да наместимо игру онако како желимо да они нису спремни да одговоре на постављене задатке. Битан фактор је и воља, али у уколико физичка спрема није на задовољавајућем нивоу немогуће је остало спровести у дело.

Осврнуо се Дејан Станковић и на могуће емотивно пражњење код играча нашег тима.

– Видећемо да ли ће Катаи моћи да почне меч. Што се тиче емотивног пражњења на то морамо да се навикавамо, ми смо професионалци, фудбал се игра и даље. У овом тренутку су циљеви првенство и куп, емоције могу да буду присутне, први и други дан, после тога се ресетујемо и идемо даље.

Истакао је некадашњи капитен Црвене звезде да остаје жал за пролазом, али и да су његови изабраници подигли лествицу и да ће већ на лето имати прилику да направе још већи успех.

– Криво ми је што нисмо успели да избацимо Милан, јер мислим да смо то могли и да смо имали изванредну прилику да то урадимо. Са друге стране треба бити реалан, не треба губити главу јер знаш против кога си играо. Нашом играчком вољом и жељом, спремањем утакмице смо имали шансу да направимо једно огромно изненађење и испишемо историју, показали смо да можемо. Из оваквих утакмица извлачим поуке, да би у следећем изазову који буде био испред нас, а ја се надам већ на лето направили још нешто боље него у претходној сезони. Не бих се задовољавао учињеним, подигли смо лествицу и желим да извучем поуке, као што сам из сваке утакмице у Црвеној звезди која није била завршена добро извлачио поуке и био бољи на свакој следећој.

Говорио је шеф стручног штаба о нападачком стилу игре који је наметнуо играчима одмах по доласку у клуб.

– На томе радимо. Годину дана сам овде и момци то прихватају феноменално, заједно са мојим стручним штабом и заједно са свима у Црвеној звезди смо направили једну феноменалну организацију, почев од Медико блока. Хтео бих да се захвалим доктору Миодрагу Младеновићу и његовим сарадницима, који у рекордном року враћају играче у потпуни тренажни процес. Контролишемо сваки дан мониторинг свих њих. Преко мог стручног штаба за физичку спрему, као и за техничку спрему, сви функционишемо као сат и све се зна, како и шта се ради. Још једном велико хвала мом стручном штаба на професионалном односу према екипи.

Није крио Дејан Станковић да је стигао велики број честитки после одиграног двомеча са Миланом.

– Сви су честитали и били одушевљени. Не бих именовао све, али има много озбиљних личности, које су честитале и Црвеној зевзди и овим момцима на изванредној приказаној игри у 180 минута.

Није пропустио шеф стручног штаба нашег тима да се захвали навијачима на великој подршци, али и истакао да је црвено-белима много недостајало њихово присутсво на трибинама.

– Сваки дан ми је све жалије и жалије, поготово у ове две утакмице што нисмо имали такву подршку навијача. У тренутку те понесу адреналин и емоције, поготово мене, сваком бих оспорио када би стао раме уз раме са мном да се мери колико ја волим Звезду. Мислим да нико не би победио против мене, зато ми је додатно жао што нису на трибинама јер смо сада јаки, а са њима бисмо били још јачи. Јучерашњи дан ће ми остати заувек урезан у сећању – поручио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Анкета

Најбољи играч у мечу против Радника

View Results

Loading ... Loading ...

Пратите нас

Скочи на траку са алаткама