Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда рутински против Пролетера

Црвена звезда је рутински победила Пролетер у 24. колу Суперлиге Србије. Тако су црвено-бели забележили своју 21. победу у овом првенству, па тренутно беже другопласираном Партизану 6 бодова уз утакмицу мање коју треба да одиграју против Мачве.

Почетак меча обележила је порука за Милана Борјана коју су Звездини навијачи окачичи на северној страни стадиона, као и мала свечаност када је председник Црвене звезде, Светозар Мијаиловић, уручио Милошу Дегенеку дрес са бројем 100, који симболизује одигранте утакмице у дресу Црвене звезде.

Звезда је играла веома добро у вечерашњем сусрету. Иако су пре неки дан одиграли меч Лиге Европе у Милану, црвено-бели су показали да су одлично припремљени и да тај меч није оставио трага на њих.

Звезда је стварала прилике на овом мечу, али их је Милан Павков промашивао. Оквир гола су погађали Иванић (пречка) и Бен (статива), а у 22. минуту након центаршута Родића, играч гостију (Леандро) постигао је аутогола за 1:0.

На други погодак се чекало 10 минута. Звезда је кренула у напад и стрпљивим додавањем плела мрежу око гола Пролетера. Милан Гајић је упутио правовремени пас до Вељка Николића који је неодбрањивим ударцем затресао мрежу Пролетера за 2:0.

У другом полувремену иста слика. Звезда је нападала, играла стрпљиво и поново је крунисала своју надмоћ у 54. минуту када је Ек Фарду Бен погодио за 3:0. Вељко Николић је центрирао, лопту је одбио играч гостију Леандро, а на њу је правовремено натрчао Бен и без проблема затресао мрежу гостију.

За крај и коначних 4:0 побринули су се Милан Гајић и Александар Катаи. Играо се 90. минут када је Гајић одлично центрирао, а Катаи још боље скочио и главом постигао гол за црвено-беле.

Црвена звезда – Пролетер 4:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Новица Анђеловски.

Стрелци: Леандро (аутогол) у 22, Николић у 32, Бен у 55. и Катаи у 90. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић, Петровић, Николић(од 78. Одада), Бен(од 75. Гаврић), Канга(од 46. Срнић), Иванић(од 46. Катаи), Павков(од 75. Крстовић).

Резерве: Поповић, Панков, Саного, Срнић, Гаврић, Гобељић, Катаи, Крстовић, Одада, Вукановић.

Пролетер:  Жупић, Леандро, Митровић(од 46. Кнежевић) , Марјановић, Милошевић, Којић(од 63. Јовановић), Илић, Ковачевић, Томовић, Живојиновић(од 76. Весић), Миросављев(од 76. Глушчевић).

Резерве: Драгићевић, Јовановић, Пејић, Бацановић, Весић, Голубовић, Башановић, Јанковић, Глушчевић, Ивановић, Кнежевић.

Најбољи играч у мечу против Пролетера

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама