Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda puna emocija

Istorija mečeva između Crvene zvezde i Panatinaikosa je prilično burna. Kao po pravilu, uvek je nosila veliki emotivni naboj i neizvesne završnice. Drugačije nije bilo ni na završetku kalendarske godine, 30.12. u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Nedostao je jedan ’’detalj’’ gormoglasna podrška sa tribina karakteristična za okršaje između beogradskih crveno-belih i zelenih iz Atine. Na to nije moglo da se utiče, ali za one malobrojne prisutne u dvorani, kao i igrački kadar i stručni štab zaličilo je na ono pravo što svima mnogo nedostaje.

Ni malo slučajno jer je ovaj meč nosio mnogo toga sa sobom. Na klupu Crvene zvezde mts vratio se najtrofejniji trener u klupskoj istoriji. Dejan Radonjić je izašao iz tunela i nije sakrio osmeh, osetilo se u vazduhu da se vratio na mesto na kom se najbolje oseća, a to što Crvena zvezda i on neko vreme nisu bili zajedno baš niko nije mogao da oseti, kako na terenu, tako i u vazduhu.

Crvena zvezda je bila borbena, hrabra i sa jasno zacrtanim ciljem koji je kasnije i ostvarila. Upisala je veoma vrednu pobedu, a slavlje na kraju meča govorilo je najbolje o tome koliko je ova pobeda bila vredna za prvotimce. Semafor u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ pokazivao je 74:71, a to je zona komfora za Crvenu zvezdu. Mali broj poena, velika borba i kada pobednika odlučuje to ko želi više. Crveno-beli su silno želeli.

Uvertira za utakmicu pripala je Dejanu Radonjiću, kao što smo već pomenuli, ali je bilo i sporednih junaka u toj priči. Menadžment KK Crvena zvezda mts pobrinuo se da karakteristični audio-vizuelni spektakl ima praznični momenat i tim putem je svim Zvezdašima poželeo srećne praznike. Kako je to izgledalo, možete pogledati na sledećem linku:

Takođe, uoči utakmice, Crvena zvezda je poželela dobrodošlicu svom detetu Nemanji Nedoviću koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Tom prilikom tim menadžer Nebojša Ilić mu je uručio plaketu koja pripada svim članovima Kluba 100, odnosno igračima koji su upisali 100 i više nastupa u crveno-belom dresu. Nedović je imao 131 utakmicu u voljenom dresu i zabeležio 922 poena.

Na samoj utakmici blistao je Aleksa Radanov i to na svom evroligaškom debiju. Upisao je svoje prve poene, na svom kontu ih je imao pet iz dva pokušaja. Snažnim ulazom pokazao je svoj raskošni talenat i odvažnost, a ništa manje ni kada je pogodio step-bek trojku. Statistika sakriva izvanredan učinak u odbrani kada je naterao protivnika na dve izgubljene lopte. 

Dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’ upoznala je bolje i Kina Koloma. Krativni plejmejker je doneo veliku dozu sigurnosti u presudnim momentima i veoma važne poene. Za nešto više od 14 minuta zabeležio je 13 poena, a razbijao je čvrstu odbranu Panatinaikosa svojim majstorstvom.

Kao što smo već rekli, samo je jedan detalj nedostajao – puna crveno-bela dvorana. Nije bilo Zvezdaša u dvorani koji nije razmišljao kako bi hala eksplodirala nakon serije trojki Korija Voldena ili kada su kapiten Branko Lazić, Dejan Davidovac i ostali ’’drali laktove’’ na parketu.

To je Crvena zvezda! Istinska emocija i borba do poslednjeg zvuka sirene. Za slavu naše Crvene zvezde!

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama