Кошарка Кошарка/Вести

Комплетиран стручни штаб КК Црвена звезда мтс

Први тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић комплетирао је стручни штаб који ће му помагати у раду током наставка такмичарске сезоне на клупи црвено-белих.

Нови чланови и појачања стручног штаба су Горан Бошковић, некадашњи играч Црвене звезде и селектор репрезентације Украјине који ће обављати функцију првог помоћника Дејана Радоњића, као и Мића Динић који је прикључен стручном штабу као један од помоћника.

Бошковић је прве играчке кораке начинио у кошаркашком клубу Подгорица. Након тога је наступао за Раднички, ФМП Железник, Будућност, а у Црвеној звезди је провео три сезоне (1996,1997, 1999.године).

По завршетку играчке каријере (играо још и за Хапоел, Лимож, Нанси…) окренуо се тренерском послу, а велике успехе остварио је са кошаркашицама Будућности са којима је освојио две титуле ВАБА лиге, бивши је члан стручног штаба репрезентације ЦГ и актуелни селектор Украјине.

Појачање и део стручног штаба постао је и Миодраг Динић. Играчку каријеру градио је кроз ОКК Београд, Металац, Тамиш, и Спартак, а тренерску као помоћник у ФМП-у у периоду од 2014-2020.године. Такође је у више наврата био део стручног штаба јуниорске репрезентације Србије.

Доласком Горана Бошковића и Миодрага Динића комплетиран је стручни штаб црвено-белих у коме се налазе и некадашњи помоћници у стручном штабу првог тренера Дејана Радоњића (2013-2017), Никола Бирач и Саша Косовић.

За физичку спрему црвено-белих задужен је Александар Лукман који је био кондициони тренер Звезде у шампионској 1997/98, потом 2009/10, а онда и од 2011. до 2014. године . Вратио се на исту позицију у периоду од 2018 до прекида сезоне због пандемије Ковид-19.

Стручни штаб КК Црвена звезда мтс: Први тренер Дејан Радоњић, први помоћник Горан Бошковић, Саша Косовић, Никола Бирач и Миодраг Динић, кондициони тренер: Александар Лукман, физиотерапеути Милорад Ћирић и Миљан Нићифоровић, доктори, Небојша Митровић, Борис Глушчевић, Милан Мирковић и Дарко Бајец.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама