Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Rad – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Završila je Crvena zvezda kalendarsku godinu na najbolji mogući način – pobedom, protiv Rada u osmini finala Kupa Srbije. Rezultat je bio 2:1 u korist tima Dejana Stankovića, a radost crveno-belima doneli su Srđan Spiridonović i Nikola Krstović.

Rad – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Stadion: “Kralj Petar Prvi”, Beograd.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Radunović u 4. minutu za Rad, a Spiridonović u 17, Krstović u 59. minutu za Crvenu zvezdu.

Rad: Marković, Gazivoda (od 69. Trifunović), Jovanović, Ciger, Miličković (od 57. Đorić), Busnić, Riznić (od 69. Damjanović), Stojsavljević, Ilić (od 80. Tanović), Tučević (od 80. Radivojević), Radunović.

Rezerve: Kahriman, Đorić, Stojanović, Tanović, Damnjanović, Lazarević, Trifunović, Bajić, Radivojević.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Degenek (od 46. Pankov), Eraković, Radulović, Sanogo, Nikolić (od 64. Ivanić), Spiridonović (od 82. Vukanović), Simić (od 64. Gajić), Boaći, Pavkov (od 46. Krstović).

Rezerve: Ćopić, Đurić, Pankov, Gajić, Rodić, Petrović, Ivanić, Vukanović, Bačanin, Krstović, Lazetić.

Žuti kartoni: Ciger, Ilić, Trifunović (Rad), Pavkov (Crvena zvezda).

Stanković je za ovaj meč prekomandovao čak četvoricu omladinaca u seniorski tim, pa su na klupi bili – Marko Ćopić, Andrej Đurić, Mateja Bačanin i Marko Lazetić koji je nedavno debitovao za prvi tim, što dovoljno govori o tome da se u našem klubu ozbiljno računa na decu koja stasvaju u mlađim kategorijama.

Zapretio je Simić već u u vodnim trenucima meča, ali su defanzivci Rada uspeli da neutrališu pokušaj našeg veziste i spreče ga da donese rano vođstvo crveno-belima. Ipak, prvi pogodak na meču viđen je od strane domaćih. Igrao se četvrti minut kada je Radunović sa ivice kaznenog prostora pogodio samo rašlje Popovićevog gola i iznenađujuće doveo Rad do vođstva.

Ipak, ređale su se prilike crveno-belih kao na traci, a kapitulirala je odbrana Rada u 17. minutu. Spiridonović je želeo da proigra Pavkova, lopta mu se vratila, a on je gađao snažno i precizno u ugao gola koji čuva Marković i poravnao rezultat. Pretio je Spiridonović često, kao i Simić, ali najkonkretniji u našem timu bio je Boaći. Igrao se 41. minut kada ga je Radulović uposlio, on bio viši od defanzivaca Rada, ali poslao loptu glavom pored gola.

Posegao je Stanković za izmenama već na startu drugog dela igre pa su se na terenu našli Pankov i Krstović umesto Degeneka i Pavkova. Međutim, ponovo je Boaćiju malo falilo da donese preokret našem timu. Igrao se 57. minut kada je pokušao glavom posle centaršuta Spiridonovića, ali je Marković poslao loptu u korner. Ipak, kao da je Stanković osetio da mladi Krstović može da donese prevagu. Bio je 59. minut kada je Nikolić uposlio Radulovića, on zavrnuo loptu na peterac, a tamo spremno čekao dvadesetogodišnji centarfor i poslao loptu u mrežu.

Nastavio je Stanković da menja kako bi održao što snažniji ritam, pa su se na terenu našli Gajić i Ivanić umesto Nikolića i Simića. Odmah po ulasku je zapretio Gajić. Prošao je po desnom boku i snažno šutirao, ali tik pored stative, a igrao se 66. minut meča. Mogli su domaći da izjednače u 72. minutu kada je Stojsavljević bio najviši u skoku, ali je uspeo samo da zatrese prečku gola koji čuva Popović.  Zatresli su okvir gola rivala i fudbaleri našeg tima. Igrao se 78. minut kada je Spiridonović prihvatio loptu na levom boku, ušao u sredinu i gađao dalji ugao, ali je stativa sprečila našeg krilnog napadača da još jednom pogodi mrežu Rada.

Oprobao je udarac sa distance Ivanić u 83. minutu posle nekoliko driblinga, ali je sa ivice kaznenog prostora uputio udarac preko gola. Šansu je do kraja meča dobio i Vukanović umesto Spiridonovića, a u 85. minutu se istakao i fenomenalni Popović odbranivši udarac Jovanovića iz peterca. Ipak, mirno su meč kraju priveli fudbaleri našeg tima i plasirali se među osam najboljih timova u Kupu Srbije.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama