Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Рад – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Завршила је Црвена звезда календарску годину на најбољи могући начин – победом, против Рада у осмини финала Купа Србије. Резултат је био 2:1 у корист тима Дејана Станковића, а радост црвено-белима донели су Срђан Спиридоновић и Никола Крстовић.

Рад – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Стадион: “Краљ Петар Први”, Београд.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Радуновић у 4. минуту за Рад, а Спиридоновић у 17, Крстовић у 59. минуту за Црвену звезду.

Рад: Марковић, Газивода (од 69. Трифуновић), Јовановић, Цигер, Миличковић (од 57. Ђорић), Буснић, Ризнић (од 69. Дамјановић), Стојсављевић, Илић (од 80. Тановић), Тучевић (од 80. Радивојевић), Радуновић.

Резерве: Кахриман, Ђорић, Стојановић, Тановић, Дамњановић, Лазаревић, Трифуновић, Бајић, Радивојевић.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Дегенек (од 46. Панков), Ераковић, Радуловић, Саного, Николић (од 64. Иванић), Спиридоновић (од 82. Вукановић), Симић (од 64. Гајић), Боаћи, Павков (од 46. Крстовић).

Резерве: Ћопић, Ђурић, Панков, Гајић, Родић, Петровић, Иванић, Вукановић, Бачанин, Крстовић, Лазетић.

Жути картони: Цигер, Илић, Трифуновић (Рад), Павков (Црвена звезда).

Станковић је за овај меч прекомандовао чак четворицу омладинаца у сениорски тим, па су на клупи били – Марко Ћопић, Андреј Ђурић, Матеја Бачанин и Марко Лазетић који је недавно дебитовао за први тим, што довољно говори о томе да се у нашем клубу озбиљно рачуна на децу која стасвају у млађим категоријама.

Запретио је Симић већ у у водним тренуцима меча, али су дефанзивци Рада успели да неутралишу покушај нашег везисте и спрече га да донесе рано вођство црвено-белима. Ипак, први погодак на мечу виђен је од стране домаћих. Играо се четврти минут када је Радуновић са ивице казненог простора погодио само рашље Поповићевог гола и изненађујуће довео Рад до вођства.

Ипак, ређале су се прилике црвено-белих као на траци, а капитулирала је одбрана Рада у 17. минуту. Спиридоновић је желео да проигра Павкова, лопта му се вратила, а он је гађао снажно и прецизно у угао гола који чува Марковић и поравнао резултат. Претио је Спиридоновић често, као и Симић, али најконкретнији у нашем тиму био је Боаћи. Играо се 41. минут када га је Радуловић упослио, он био виши од дефанзиваца Рада, али послао лопту главом поред гола.

Посегао је Станковић за изменама већ на старту другог дела игре па су се на терену нашли Панков и Крстовић уместо Дегенека и Павкова. Међутим, поново је Боаћију мало фалило да донесе преокрет нашем тиму. Играо се 57. минут када је покушао главом после центаршута Спиридоновића, али је Марковић послао лопту у корнер. Ипак, као да је Станковић осетио да млади Крстовић може да донесе превагу. Био је 59. минут када је Николић упослио Радуловића, он заврнуо лопту на петерац, а тамо спремно чекао двадесетогодишњи центарфор и послао лопту у мрежу.

Наставио је Станковић да мења како би одржао што снажнији ритам, па су се на терену нашли Гајић и Иванић уместо Николића и Симића. Одмах по уласку је запретио Гајић. Прошао је по десном боку и снажно шутирао, али тик поред стативе, а играо се 66. минут меча. Могли су домаћи да изједначе у 72. минуту када је Стојсављевић био највиши у скоку, али је успео само да затресе пречку гола који чува Поповић.  Затресли су оквир гола ривала и фудбалери нашег тима. Играо се 78. минут када је Спиридоновић прихватио лопту на левом боку, ушао у средину и гађао даљи угао, али је статива спречила нашег крилног нападача да још једном погоди мрежу Рада.

Опробао је ударац са дистанце Иванић у 83. минуту после неколико дриблинга, али је са ивице казненог простора упутио ударац преко гола. Шансу је до краја меча добио и Вукановић уместо Спиридоновића, а у 85. минуту се истакао и феноменални Поповић одбранивши ударац Јовановића из петерца. Ипак, мирно су меч крају привели фудбалери нашег тима и пласирали се међу осам најбољих тимова у Купу Србије.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама