Фудбал Фудбал/Најава утакмица

У сусрет противнику – Рад

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова и 30 минуту гостују екипи Рада на стадиону “Краљ Петар Први” у оквиру осмине-финала Купа Србије у последњој утакмици у 2020. години.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Прву утакмицу против екипе Рада одиграли смо 31. јула 1968. године у пријатељском дуелу из којег је наш тим изашао као победник убедљивим резултатом 11:0. Укупан број одиграних дуела против Рада износи 83, у којима смо 66 пута изашли као победници, 10 пута је било нерешено, док је седам пута Рад однео целокупан плен. Укупна гол разлика износи 166 наспрам 43 у корист нашег тима.

Црвено-бели су у претходних десет мечева забележили максималан учинак уз фантастичну гола разлику од 32:4 у нашу корист.

Последња утакмица на Бањици одиграна је прошле сезоне када је 29. маја, на дан остварења највећег успеха клуба, Црвена звезда победом од 5:0 на Бањици обезбедила своју 31. титулу првака државе, трећу заредом. Голове на стадиону “Краљ Петар Први” постигли су Мирко Иванић, Срђан Бабић, Милош Дегенек и Алекса Вукановић (два пута).

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Рада можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 13 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је сјајна ове сезоне. Црвено-бели су непоражени у домаћем шампионату и као лидер на табели са 53 освојених бодова иду на заслужени одмор. Такође, Звезда је одлично стартовала и у Купу Србије, али је свакако највећи успех оно што су изабраници Дејана Станковића постигли у Лиги Европе. Звездине снаге су са 11 освојених бодова, из шест одиграних кола, обезбедили себи 2. место у групи Л и европско пролеће. Наш сутрашњи противник се налази у незавидној ситуацији. Тренутно су на 17. позицији са 16 освојених бодова, а у претходној рунди купа победили су екипу Колубаре после бољег извођења једанаестераца.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег меча Рад – Црвена звезда биће Јован Шегрт из Београда, а помагаће му Бојан Бановић и Милош Мишкељин, док је четврти арбитар Иван Стаменковић.

ЕКИПЕ КОЈЕ СУ ОБЕЗБЕДИЛЕ ПРОЛАЗ

ИМТ
ВОЖДОВАЦ
ПАРТИЗАН
ВОЈВОДИНА
СПАРТАК
РАДНИК
ТСЦ

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама