Košarka Košarka/Vesti Košarka/Evroliga Košarka/Izveštaji i analize

Konačno, pobeda !!!!

Autor: CZBG, Ivan J.

Od najboljeg poluvremena preko sumorne treće četvrtine do pobede u triler završnici. Zvezda je pobedila favorizovanu Valensiju i tako sebi upisala petu pobedu u najelitnijem evropskom takmičenju. Na kraju, Crvena zvezda – Valensija 76-73 (20:22; 25:14; 12:21; 19:16).

Jordan Loyd - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20
Fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta Evrolige

Istorija se ponavlja. Dobijamo pred Sv. Nikolu ( dobili smo i Bajern pre šest godina), dobili smo Valensiju istim rezultatom kao i prošle godine kada je Lorenco pogodio uz zvuk sirene i uvek pobeđujemo kada nam u Beogradu sudi Lamonika. Međutim, pošto je autor teksta realista, ipak je pobedi kumovala bolja postavka meča našeg stratega Saše Obradovića. Kao što kudimo, tako ćemo i da hvalimo kao što smo oduvek to radili i činili. 

Počeo je naš strateg drugačije, promešao je karte i to je dalo dobar rezultat. Iako je Valensija vodila skoro celu prvu četvrtinu, videla se ideja u napadu kao i dosta dobra odbrana koju smo večeras bolje igrali (daleko od idealnog), ali smo bar poremetili prvi plan i izbacili Dubljevića iz igre. Pogađao je Klemen neke daleke trojke, ali je Zvezda povećavala prednost iako je mašila otvorene šuteve za tri. Razlog tome su fantastični procenti za dva poena, poeni posle ofanzivnog skoka, poeni iz tranzicije koji su ozarili lica mnogih Zvezdaša. Na kraju poluvremena, bilo je devet razlike za Zvezdu. 

Drugo poluvreme i nedostatak koncetracije uz naše već primetne muke koje se javljaju kada nam protivnik igra full court pressing. Loše smo rešavali takve napade, želeli smo trojkama da se pokažemo, međutim, umesto da ih mi pogađamo, trojke su pogađali igrači Valensije. Rezultat toga je bio egal pred početak četvrte četvrtine. 

Međutim, u poslednjoj četvrini smo pokazali trunku organizovanije igre, ali se mora napomenuti da, kada je sve stalo, Lojd je pogodio skoro sve. Pošto je šut varijabilna stvar, okrenula je leđa igračima protivničkog tima pa smo se na kraju dokopali pobede. Pobede koja raduje samo zbog pobede, pobeda koja će se brzo zaboraviti, ali i pobeda koja nam daje jedan vid injekcije pred veoma važan duel koji nas očekuje u nedelju protiv Cedevite Olimpije u okviru ABA lige. Jako je bitno da se vratimo na pobednički kolosek i da, dolaskom plejmejkera, podignemo nivo igre. Čestitke igračima i stručnom štabu. 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama