Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Евролига Кошарка/Извештаји и анализе

Коначно, победа !!!!

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Од најбољег полувремена преко суморне треће четвртине до победе у трилер завршници. Звезда је победила фаворизовану Валенсију и тако себи уписала пету победу у најелитнијем европском такмичењу. На крају, Црвена звезда – Валенсија 76-73 (20:22; 25:14; 12:21; 19:16).

Jordan Loyd - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20
Фотографија преузета са званичног сајта Евролиге

Историја се понавља. Добијамо пред Св. Николу ( добили смо и Бајерн пре шест година), добили смо Валенсију истим резултатом као и прошле године када је Лоренцо погодио уз звук сирене и увек побеђујемо када нам у Београду суди Ламоника. Међутим, пошто је аутор текста реалиста, ипак је победи кумовала боља поставка меча нашег стратега Саше Обрадовића. Као што кудимо, тако ћемо и да хвалимо као што смо одувек то радили и чинили. 

Почео је наш стратег другачије, промешао је карте и то је дало добар резултат. Иако је Валенсија водила скоро целу прву четвртину, видела се идеја у нападу као и доста добра одбрана коју смо вечерас боље играли (далеко од идеалног), али смо бар пореметили први план и избацили Дубљевића из игре. Погађао је Клемен неке далеке тројке, али је Звезда повећавала предност иако је машила отворене шутеве за три. Разлог томе су фантастични проценти за два поена, поени после офанзивног скока, поени из транзиције који су озарили лица многих Звездаша. На крају полувремена, било је девет разлике за Звезду. 

Друго полувреме и недостатак концетрације уз наше већ приметне муке које се јављају када нам противник игра full court pressing. Лоше смо решавали такве нападе, желели смо тројкама да се покажемо, међутим, уместо да их ми погађамо, тројке су погађали играчи Валенсије. Резултат тога је био егал пред почетак четврте четвртине. 

Међутим, у последњој четврини смо показали трунку организованије игре, али се мора напоменути да, када је све стало, Лојд је погодио скоро све. Пошто је шут варијабилна ствар, окренула је леђа играчима противничког тима па смо се на крају докопали победе. Победе која радује само због победе, победа која ће се брзо заборавити, али и победа која нам даје један вид ињекције пред веома важан дуел који нас очекује у недељу против Цедевите Олимпије у оквиру АБА лиге. Јако је битно да се вратимо на победнички колосек и да, доласком плејмејкера, подигнемо ниво игре. Честитке играчима и стручном штабу. 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

 

Скочи на траку са алаткама