Košarka Košarka/Vesti

Kad sujeta proradi…

Poštovani navijači Crvene zvezde,

kao što ste imali priliku da vidite, danas smo objavili tekst pod nazivom “Sram te bilo, Saša!” U tom tekstu smo se osvrnuli na njegovu izjavu posle meča u kojoj se (bilo koji tekst da čitate, duži u Sportskom žurnalu ili kraći na Sportskoj centrali) osvrnuo na domaće igrače i apostrofirao da su oni pravili određene početničke greške, iz čega se na kraju moglo zaključiti da je zbog toga usledio poraz od ekipe Albe.

Namera nam nije bila (a to se u tekstu može i videti) da bilo koga vređamo, niti smo ikada ikoga na našem portalu vređali. Poenta je bila da kritikujemo argumentovano ono što, nažalost, u ovom trenutku nevalja. Takođe, nismo komentarisali ni 10 poraza u smislu da smo terali bilo koga iz kluba, pa ni trenera Sašu Obradovića, ali smo smatrali da trener njegovog kalibra mora pre svega da preuzme krivicu na svoja pleća, zasuče rukave i još jače i više radi kako bi se Zvezda vratila na pobednički kolosek.

Ali očito je naš tekst dirnuo ljude u košarkaškom klubu koji su pokazali (možda ne svi, ali oni koji vode tviter nalog sigurno jesu) da imaju veliku sujetu jer su nas na društvenoj mreži tviter blokirali. Iskreno, ništa mi ne gubimo ovim njihovim činom, jer ćemo i dalje nastaviti da pišemo i radimo kao što smo to činili i do sada, ali ovim putem želimo da se javno obratimo tim ljudima i da im kažemo da Zvezda nije ničija prćija niti vlasništvo, i da treba da ih bude sramota da ne mogu da otrpe dobronamernu kritiku. 

Da li mi to u Zvezdi imamo “svete krave” o kojima se ne sme ništa pisati? Ili, ako se već piše, moraju da idu salve hvalospeva bez obzira na rezultate i greške koje neko pravi? Podržavali smo klub uvek, i uvek ćemo ga podržavati. Barem ja (autor teksta, Dario Kapin) imam iza sebe više od tri decenije aktivnog praćenja Zvezde u svim sportovima i nikada nisam bio protiv svog kluba. Ali to ne znači da sam ja, i oni koji vole Zvezdu, slep/i na neke loše stvari koje se ponekad u našem klubu događaju. Samo budala može da zatvara oči pred istinom i dobronamernom kritikom. Ima jedna izjava, jedne osobe u koju velika večina crveno-bele armije veruje, Isusa Hrista, koji je jedne prilike rekao: “Ako slepac slepca vodi, oba će u jami da završe”. 

Možda dotične osobe sa tvitera (a možda i iz kluba, ako su od njih dobili nalog da nas blokiraju) žele da nose ružičaste naočale i da traže da se o njima piše samo lepo i u hvalospevima. Ali ja vas poštovani iz kk-a pitam, da li je to rešenje??? Hajde da shvatim da ne možete da podnesete partizanovce koji pokušavaju na svaki način da svojim pisanjem destabilizuju klub i opljunu po njemu. Ali da ne možete da istrpite kritiku u kojoj niko nikoga nije ni terao ni vređao, to već ne možemo i nećemo da razumemo. To je onda jednoumlje, a jednoumlje nije nikada donelo nikakva dobra. 

Zato ću na kraju da se obratim i vama, kao i Saši Obradoviću. ovim putem se samo ograđujem od onih koji nemaju veze sa ovim sramnim činom blokiranja dobronamernog zvezdaškog portala.

SRAM VAS BILO!!!

 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Kome se izvinjavate? Lopovima koji uzimaju novac od polovnih afroamerikanaca? Od onih koji ubijaju Simanića, Radanova, Dobrića, Davidovca nanoseći im kompleks gubitnika, kao i svim Srbima.. Mi gubitnici nismo niti ćemo biti.. Ovo treba oterati dok još ima vremena, da spasimo ABA ligu barem, jer ako prsnemo, gotovo je.. Gotovo zauvek

Skoči na traku sa alatkama