Кошарка Кошарка/Вести

Кад сујета проради…

Поштовани навијачи Црвене звезде,

као што сте имали прилику да видите, данас смо објавили текст под називом “Срам те било, Саша!” У том тексту смо се осврнули на његову изјаву после меча у којој се (било који текст да читате, дужи у Спортском журналу или краћи на Спортској централи) осврнуо на домаће играче и апострофирао да су они правили одређене почетничке грешке, из чега се на крају могло закључити да је због тога уследио пораз од екипе Албе.

Намера нам није била (а то се у тексту може и видети) да било кога вређамо, нити смо икада икога на нашем порталу вређали. Поента је била да критикујемо аргументовано оно што, нажалост, у овом тренутку неваља. Такође, нисмо коментарисали ни 10 пораза у смислу да смо терали било кога из клуба, па ни тренера Сашу Обрадовића, али смо сматрали да тренер његовог калибра мора пре свега да преузме кривицу на своја плећа, засуче рукаве и још јаче и више ради како би се Звезда вратила на победнички колосек.

Али очито је наш текст дирнуо људе у кошаркашком клубу који су показали (можда не сви, али они који воде твитер налог сигурно јесу) да имају велику сујету јер су нас на друштвеној мрежи твитер блокирали. Искрено, ништа ми не губимо овим њиховим чином, јер ћемо и даље наставити да пишемо и радимо као што смо то чинили и до сада, али овим путем желимо да се јавно обратимо тим људима и да им кажемо да Звезда није ничија прћија нити власништво, и да треба да их буде срамота да не могу да отрпе добронамерну критику. 

Да ли ми то у Звезди имамо “свете краве” о којима се не сме ништа писати? Или, ако се већ пише, морају да иду салве хвалоспева без обзира на резултате и грешке које неко прави? Подржавали смо клуб увек, и увек ћемо га подржавати. Барем ја (аутор текста, Дарио Капин) имам иза себе више од три деценије активног праћења Звезде у свим спортовима и никада нисам био против свог клуба. Али то не значи да сам ја, и они који воле Звезду, слеп/и на неке лоше ствари које се понекад у нашем клубу догађају. Само будала може да затвара очи пред истином и добронамерном критиком. Има једна изјава, једне особе у коју велика вечина црвено-беле армије верује, Исуса Христа, који је једне прилике рекао: “Ако слепац слепца води, оба ће у јами да заврше”. 

Можда дотичне особе са твитера (а можда и из клуба, ако су од њих добили налог да нас блокирају) желе да носе ружичасте наочале и да траже да се о њима пише само лепо и у хвалоспевима. Али ја вас поштовани из кк-а питам, да ли је то решење??? Хајде да схватим да не можете да поднесете партизановце који покушавају на сваки начин да својим писањем дестабилизују клуб и опљуну по њему. Али да не можете да истрпите критику у којој нико никога није ни терао ни вређао, то већ не можемо и нећемо да разумемо. То је онда једноумље, a једноумље није никада донело никаква добра. 

Зато ћу на крају да се обратим и вама, као и Саши Обрадовићу. овим путем се само ограђујем од оних који немају везе са овим срамним чином блокирања добронамерног звездашког портала.

СРАМ ВАС БИЛО!!!

 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Kome se izvinjavate? Lopovima koji uzimaju novac od polovnih afroamerikanaca? Od onih koji ubijaju Simanića, Radanova, Dobrića, Davidovca nanoseći im kompleks gubitnika, kao i svim Srbima.. Mi gubitnici nismo niti ćemo biti.. Ovo treba oterati dok još ima vremena, da spasimo ABA ligu barem, jer ako prsnemo, gotovo je.. Gotovo zauvek

Скочи на траку са алаткама