Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Slovan Liberec – Crvena zvezda 0:0

Odigrali su bez golova fudbaleri Crvene zvezde u okviru šestog kola grupne faze Lige Evrope protiv Slovana u Liberecu. Kao što se znalo i pre ovog meča, naš tim će proći kao drugoplasirana ekipa grupe L u narednu rundu takmičenja, a sada je izvesno da će to učiniti sa 11 osvojenih bodova.

Slovan Liberec – Crvena zvezda 0:0

Stadion: “Kraj Nise”, Liberec, Češka.

Sudija: Matijas Gestranijus (Finska).

Slovan Liberec: Knobloh, Koščelnik, Jugas, Kačarba, Mikula, Pešek (od 68. Matušek), Mara, Sadilek, Moskera (od 89. Fukala), Beran (od 68. Hromada), Helal (od 75. Rabušic).

Rezerve: Enguan, Hasalik, Rabušic, Nešicki, Matušek, Kancola, Rodić, Fukala, Hromada, Tijani, Čaluš.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek (od 81. Pankov), Rodić (od 71. Gobeljić), Sanogo, Petrović, Kanga (od 53. Nikolić), Ben (od 81. Eraković), Ivanić (od 71. Boaći), Falćineli.

Rezerve: Popović, Ćopić, Gobeljić, Pankov, Eraković, Nikolić, Simić, Spiridonović, Radulović, Boaći, Pavkov, Krstović.  

Žuti kartoni: Helal, Sadilek (Slovan Liberec), Gajić, Gobeljić, Degenek, Falćineli (Crvena zvezda).

Pre samog početka susreta, akteri meča su odali počast Paolu Rosiju, slavnom italijanskom fudbaleru koji je juče preminuo u 64. godini života.

Krenuli su ofanzivno fudbaleri Crvene zvezde, baš onako kao što je Dejan Stanković najavio, uprkos tome što je naš tim obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope sa druge pozicije u grupi L. Driblao je Ivanić u trećem minutu, i uposlio Rodića koji je tražio Falćinelija, ali su intervenisali odbrambeni fudbaleri domaćina. U devetom minutu su ponovo kombinovali Rodić i Ivanić, ali je udarac našeg veziste sa ivice kaznenog prostora bio izblokiran.

Zapretili su crveno-beli u 14. minutu kada je Petrović sjajno povukao kontru i posle kombinacije sa Kangom pokušao da sa levog boka pronađe Bena koji je utrčavao na drugoj strani, ali su ponovo defanzivci Slovana iz Libereca bili na visini zadatka. “Tukao” je i Rodić u 23. minutu, sa skoro trideset metara, imala je lopta putanju, ali je završila preko prečke.

Domaći su pokušavali da uzvrate, prvo preko Moskere u 35, a onda i posle slobodnog udarca Mare. Šutirao je fudbaler iz Gvineje sa dvadesetak metara snažno, ali je naš kapiten Borjan pokazao zbog čega je najbolje rangirani golman u Ligi Evrope i sjajnom paradom uspeo da zaustavi udarac.

Najkonkretniju priliku u prvoom poluvremenu su fudbaleri našeg tima imali u 42. minutu. Ivanić se gradio na levom boku i centrirao, lopta je “preskočila” Mikulu, i pala pravo na nogu Bena koji je iz prve šutirao snažno, ali samo uspeo da zatrese, iako je golman domaćih već bio savladan.  

Zvezda je u drugo poluvreme ušla još ofanzivnije. Konstantno su crveno-beli pretili, a gol češkog tima je “visio u vazduhu”. Prvo je Ivanić u 48. minutu iskosa sa leve strane sjajno šutirao, ali se Knoboloh istakao, a potom je i minut kasnije Falćineli zatresao mrežu rivala, ali je sudija iz Finske procenio da je naš napadač to učinio uz pomoć ruke. U međuvremenu je Stanković napravio i prvu izmenu pa je Nikolić ušao umesto Kange, a nakon toga je Rodiću malo falilo da se upiše u strelce. Igrao se 54. minut kada je Ben izveo prekid, Ivanić je glavom zakačio loptu, a ona je bila za nijansu viša od Rodića koji je utrčavao.

Sjajna akcija našeg tima iz 69. minuta, na žalost nije krunisana golom. Povukao je Falćineli loptu po sredini, odigrao za Gajića koji je iz prve vratio loptu na šesnaest metara gde je stajao Nikolić, međutim dvadesetjednogodišnji vezista je poslao preko gola. Nastavio je Stanković da menja, pa su se na terenu našli Gobeljić i Boaći umesto Rodića i Ivanića.

Još jednom je Borjan pokazao klasu, a bio je to 74. minut meča. Šutirao je Sadilek iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, ali je naš kapiten sjajno “izboksovao” loptu daleko od gola. Malo je Nikoliću falilo i u 79. minutu da matira Knobloha. Bio je na ivici kaznenog prostora kada je prihvatio loptu, pomalo iskosa levo, a odlučio je da gađa dalji ugao, što je golman samo ispratio pogledom, ali je lopta završila tik pored stative. Napravio je Stanković i poslednje dve izmene na meču u 81. minutu kada su Pankov i Eraković ušli u igru umesto Degeneka i Bena.

Uprkos tome što su fudbaleri našeg tima imali više izglednih prilika meč je završen bez golova. Kao što se znalo i pre ovog meča, Crvena zvezda će kao drugoplasirana ekipa u grupi L proći u narednu rundu takmičenja Lige Evrope, a sada je sigurno da će to učiniti sa 11 osvojenih bodova iz šest utakmica.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama