Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: У Чешку по бодове

Црвена звезда сутра од 21 час гостује екипи Слована из Либереца у истоименом граду у оквиру последњег, шестог кола Лиге Европе, а очекивања пред овај сусрет, као на које играче може да рачуна изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић.

– Из много углова је ова утакмица битна, да би се наставио раст Црвене звезде у глобалном смислу – као тим, као клуб и наравно ту спадају и бројеви који нам могу омогућити да у следећој години будемо повлашћени. Ми улазимо у меч као да нам бодови требају да бисмо прошли групу. То ће публика видети по формацији, односну и приступу. Идемо тамо као да је кључна утакмица за пролаз. Желимо да одиграмо праву утакмицу и да донесемо бодове на Маракану. Фудбал је чудна игра, али приступ и екипа ће бити права и као што би рекла деца играмо “за право” и од тога нећу одустати ни центиметар – истакао је Станковић.

Звезда може да рачуна на већину играча пред дуел у Либерецу.

– Мени је много драго, јер сам доста пута истицао да је здравље наших момака на првом месту и да нећемо никог враћати на слиу или убрзавати његов опоравак да би га имали што пре на терену. Желим да када изађу на терен буду сто одсто спремни и да не ризикујемо ништа. Тако је и било, вратило се доста момака и једини који је ван строја је Катаи, али ће се и он убрзо вратити. Немам дилему око састава, знам тим за сутра. Спремали смо се, данас ћемо радити на ситницама и прекидима и спремни смо за пут. Иванић и Родић нису сремни за 90 минута и нећемо ту ризиковати. Тренирали су задњих седам дана са екипом, тако да су на завидном нивоу, али нису спремин за јаких 90 минута.

Објаснио је Станковић какав је приступ имао управо пред овакве мечеве.

– То зависи од играча до играча и пре свега њиховог поштовања према клубу и дресу који носе. Имао сам прилике да играм такве утакмице, које нису резултатски потребне клубу, али је приступ био максималан. Даћу један пример. Утакмица Динамо Кијев – Лацио пред 90 хиљада људи у Кијеву, њима треба за пролаз, нама није требало ништа, али смо у “шареном” тиму победили 1:0. Напред су играли Шевченко и Ребров тога се добро сећам. Битно је колико поштујеш клуб и дрес који носиш, тако да нема разлике да ли је финале Лиге шампиона или пријатељска, мораш да даш максимум, због себе, саиграча, клуба, навијача, када обучеш Звездин дрес не питаш за важност меча.

Шеф стручног штаба нашег тима осврнуо се и на жреб у шеснаестини финала Лиге Европе који ће бити одржан 14. децембра.

– Нема неких жеља, не зато што се не плашим, већ нисмо о томе још размишљали. Желимо да одиграмо против Либереца, па ћемо онда видети кога ћемо извући. Сигурно је да би желео што лакшег противника где можемо да се такмичимо и да покажемо оно што смо урадили у групи. Сигурно је да ту има огромних „бомби“ које су у врху европског клупског фудбала, тако да ако можемо то да избегнемо што да не. Ако може касније Манчестер јунајтед било би супер, сада бих волео нешто приступачније. Не бих да звучим погрешно, океј може Јунејтед, али не зато што их се не плашим и да кажем да то можемо да прођемо. Ја сам реалиста у животу, то би свакако била фантастична утакамица и искуство за нас, али ајде касније – подвукао је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама