Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Слован Либерец – Црвена звезда 0:0

Одиграли су без голова фудбалери Црвене звезде у оквиру шестог кола групне фазе Лиге Европе против Слована у Либерецу. Као што се знало и пре овог меча, наш тим ће проћи као другопласирана екипа групе Л у наредну рунду такмичења, а сада је извесно да ће то учинити са 11 освојених бодова.

Слован Либерец – Црвена звезда 0:0

Стадион: “Крај Нисе”, Либерец, Чешка.

Судија: Матијас Гестранијус (Финска).

Слован Либерец: Кноблох, Кошчелник, Југас, Качарба, Микула, Пешек (од 68. Матушек), Мара, Садилек, Москера (од 89. Фукала), Беран (од 68. Хромада), Хелал (од 75. Рабушиц).

Резерве: Енгуан, Хасалик, Рабушиц, Нешицки, Матушек, Канцола, Родић, Фукала, Хромада, Тијани, Чалуш.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек (од 81. Панков), Родић (од 71. Гобељић), Саного, Петровић, Канга (од 53. Николић), Бен (од 81. Ераковић), Иванић (од 71. Боаћи), Фалћинели.

Резерве: Поповић, Ћопић, Гобељић, Панков, Ераковић, Николић, Симић, Спиридоновић, Радуловић, Боаћи, Павков, Крстовић.  

Жути картони: Хелал, Садилек (Слован Либерец), Гајић, Гобељић, Дегенек, Фалћинели (Црвена звезда).

Пре самог почетка сусрета, актери меча су одали почаст Паолу Росију, славном италијанском фудбалеру који је јуче преминуо у 64. години живота.

Кренули су офанзивно фудбалери Црвене звезде, баш онако као што је Дејан Станковић најавио, упркос томе што је наш тим обезбедио пласман у шеснаестину финала Лиге Европе са друге позиције у групи Л. Дриблао је Иванић у трећем минуту, и упослио Родића који је тражио Фалћинелија, али су интервенисали одбрамбени фудбалери домаћина. У деветом минуту су поново комбиновали Родић и Иванић, али је ударац нашег везисте са ивице казненог простора био изблокиран.

Запретили су црвено-бели у 14. минуту када је Петровић сјајно повукао контру и после комбинације са Кангом покушао да са левог бока пронађе Бена који је утрчавао на другој страни, али су поново дефанзивци Слована из Либереца били на висини задатка. “Тукао” је и Родић у 23. минуту, са скоро тридесет метара, имала је лопта путању, али је завршила преко пречке.

Домаћи су покушавали да узврате, прво преко Москере у 35, а онда и после слободног ударца Маре. Шутирао је фудбалер из Гвинеје са двадесетак метара снажно, али је наш капитен Борјан показао због чега је најбоље рангирани голман у Лиги Европе и сјајном парадом успео да заустави ударац.

Најконкретнију прилику у првоом полувремену су фудбалери нашег тима имали у 42. минуту. Иванић се градио на левом боку и центрирао, лопта је “прескочила” Микулу, и пала право на ногу Бена који је из прве шутирао снажно, али само успео да затресе, иако је голман домаћих већ био савладан.  

Звезда је у друго полувреме ушла још офанзивније. Константно су црвено-бели претили, а гол чешког тима је “висио у ваздуху”. Прво је Иванић у 48. минуту искоса са леве стране сјајно шутирао, али се Кноболох истакао, а потом је и минут касније Фалћинели затресао мрежу ривала, али је судија из Финске проценио да је наш нападач то учинио уз помоћ руке. У међувремену је Станковић направио и прву измену па је Николић ушао уместо Канге, а након тога је Родићу мало фалило да се упише у стрелце. Играо се 54. минут када је Бен извео прекид, Иванић је главом закачио лопту, а она је била за нијансу виша од Родића који је утрчавао.

Сјајна акција нашег тима из 69. минута, на жалост није крунисана голом. Повукао је Фалћинели лопту по средини, одиграо за Гајића који је из прве вратио лопту на шеснаест метара где је стајао Николић, међутим двадесетједногодишњи везиста је послао преко гола. Наставио је Станковић да мења, па су се на терену нашли Гобељић и Боаћи уместо Родића и Иванића.

Још једном је Борјан показао класу, а био је то 74. минут меча. Шутирао је Садилек из слободног ударца искоса са десне стране, али је наш капитен сјајно “избоксовао” лопту далеко од гола. Мало је Николићу фалило и у 79. минуту да матира Кноблоха. Био је на ивици казненог простора када је прихватио лопту, помало искоса лево, а одлучио је да гађа даљи угао, што је голман само испратио погледом, али је лопта завршила тик поред стативе. Направио је Станковић и последње две измене на мечу у 81. минуту када су Панков и Ераковић ушли у игру уместо Дегенека и Бена.

Упркос томе што су фудбалери нашег тима имали више изгледних прилика меч је завршен без голова. Као што се знало и пре овог меча, Црвена звезда ће као другопласирана екипа у групи Л проћи у наредну рунду такмичења Лиге Европе, а сада је сигурно да ће то учинити са 11 освојених бодова из шест утакмица.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама